Afzender: ykokkelkoren@altavista.nl

Contactpersoon: Yvonne Kokkelkoren

Atletiekgala Kerkrade op 27 mei

Datum: 27 mei 2001

ALETIEKGALA KERKRADE

Op 27 mei a.s. wordt wederom het Atletiekgala Kerkrade in het gemeentelijke sportpark in Kerkrade georganiseerd. De atletiekwedstrijd kent een internationaal deelnemersveld en heeft in de loop der jaren een vaste plek weten te veroveren op de internationale Atletiekkalender. Aangezien de wedstrijd vroeg in het seizoen plaats vindt, gebruiken veel atleten deelname aan het Atletiekgala als voorbereiding op de grote internationale wedstrijden. Elk jaar kan het publiek genieten van de prestaties van enkele topatleten. Dit jaar krijgen bovendien talentvolle junioren de kans zich te presenteren aan het publiek en hun krachten te meten met enkele toppers uit de atletiekwereld.

Programma

Het programma kent weer diverse onderdelen. Voor de mannen staan de series 100m, 400m, 800m, 1500m en 5000 meter harldlopen op het voorlopige programma. Daarnaast kan men zijn krachten meten op discuswerpen, polsstokhoogspringen en kogelstoten. De dames lopen de series, 100m, 400m, 800m en 3000 meter.

Business- Eurodeloop

Voorafgaand aan het Atletiekgala wordt de Business-Eurode-Loop gehouden. Dit is een recreatieve loop van circa 6 km met deelname van businessteams en individuele recratielopers. De start en finish van deze loop zal plaats vinden in het atletiekstadion.

Het Atletiekgala maakt onderdeel uit van het Business Run Circuit Parkstad Limburg dat ontstaan is door een samenwerkingsverband van alle atletiekverenigingen en atletiekstichtingen in Parkstad-Limburg. Naast het Atletiekgala maken de Parelloop, de Telematicaloop Heerlen en de STAP-Loop Brunsummerheide onderdeel uit van het circuit.

Atletiekgala Kerkrade

Kerkrade

Telefoon: 045 - 545 45 72