Gemeente Breda

18-05-2001

Zondag 27 mei: bruisend multicultureel festival in district Noordoost Op zondag 27 mei bruist het in en rond de Wegwijzer aan de Steendorpstraat 2 van allerlei multiculturele activiteiten onder de noemer Breda Corazon. Zo vinden er tussen 12.00 en 19.30 uur muziek, cultuur-, dans- en spelactiviteiten plaats voor jong en oud.

Breda is een kleurrijke stad met een warm kloppend hart (Corazon). Dat laten de basisscholen J.F. Kennedy, Liniedoorn, t Kievitsnest, de Samenloop, de Hogeschool Breda, Mens Club Breda, Mondial, de Wegwijzer, Wimakandra, Winston 2000 en Vertizontaal zien. Met een grote variëteit aan activiteiten.
Doel van deze dag is dat Bredanaars van allerlei culturen met elkaar kunnen kennismaken en kunnen genieten van elkaars muziek, dans en Bredase gezelligheid. Deze multiculturele dag vormt het eerste deel van de multiculturele estafette die door Breda loopt en wordt op zaterdag 9 juni vervolgd in Breda Zuidoost met het Brabantparkfestival. Een speciaal ontworpen Breda Corazon-vlag wordt als estafettestokje doorgeven.

Programma
Om 12.00 uur start een kenniswedstrijd voor leerlingen van basisscholen. Daarna zijn er van 14.00 tot 19.30 uur optredens van muziek- en dansgroepen uit de hele wereld. Een kleine greep uit het programma: Revolution (Surinaams-Hindoestaanse pop), Breda Boys (Surinaamse Kawina), percussieoptredens, R&B Tiener Groep Songfestival, Aleke-optredens enzovoorts. De toegang is gratis. Het festival is geschikt voor alle leeftijden.

Breda, 18 mei 2000