28 MEI 2001

IRU-accreditering voor ondernemersopleiding Vakbekwaamheid Beroepsgoederenvervoer van Vakopleiding Transport en Logistiek

Op maandag 28 mei jl. heeft de voorzitter van Transport en Logistiek Nederland, de heer Karel Noordzij, namens de IRU Academy het erkenningscertificaat overhandigd voor de ondernemersopleiding Vakbekwaamheid Beroepsgoederenvervoer aan Bertho Eckhardt, algemeen directeur van Vakopleiding Transport en Logistiek. De IRU Academy heeft internationale opleidingsstandaards vastgesteld, met als doel het wereldwijd harmoniseren en standaardiseren van opleidingsprogramma's en het erkennen van opleidingscentra.

De International Road Union (IRU) vertegenwoordigt de transportsector wereldwijd. Het is het internationale overkoepelende orgaan van de werkgeversorganisaties in het wegtransport. De IRU Academy is opgezet door de International Road Transport Union, met als doel de kwaliteit van de dienstverlening in de transportbranche te verbeteren door het opstellen en implementeren van internationale standaards voor opleiding en examinering. Deze standaards zijn volledig in lijn met EU-wetgeving. Daarnaast is rekening gehouden met ´best practices´ in de verschillende nationale programma's. Cursisten die slagen voor een door de IRU Academy erkende opleiding zullen, naast het gebruikelijke diploma, het IRU Academy Certificaat ontvangen. Inmiddels zijn opleidingsinstituten geaccrediteerd in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Tsjechië, Moldavië, Rusland, Roemenië, Duitsland, Portugal en nu ook in Nederland, met de ondernemersopleiding van SCT Training en Opleiding B.V, onderdeel van Vakopleiding Transport en Logistiek. De accreditering is vijf jaar geldig.

Vakopleiding Transport en Logistiek
Vakopleiding Transport en Logistiek, hét opleidingsinstituut voor de sector transport en logistiek, leidt nieuwe medewerkers op en zorgt voor her-, bij- en nascholing van medewerkers die al in de sector werken. Jaarlijks leidt de Vakopleiding meer dan 26.000 cursisten op en worden ruim 4.000 leerlingen gedetacheerd bij bedrijven. Via een landelijk netwerk van regiokantoren in Apeldoorn, Diemen, Rotterdam en Tilburg worden de opleidingen zo dicht mogelijk bij de klant uitgevoerd. Sinds september 2000 maken ook de trainings- en opleidingsactiviteiten van SCT Training en Opleiding B.V. deel uit van Vakopleiding Transport en Logistiek. De integratie betekent voor Vakopleiding Transport en Logistiek een verbreding van haar dienstverlening, met onder andere de ondernemersopleiding Vakbekwaamheid Beroepsgoederenvervoer.