NOS


NOS doet uitgebreid verslag van Roland Garros
23-05-01
NOS Radio en Televisie doet op Nederland 2 en Radio 1 uitgebreid verslag van de Open Franse kampioenschappen Tennis op Roland Garros in Parijs, die van 28 mei tot en met zondag 10 juni duren, wanneer de finale Heren Enkel wordt gespeeld.

Aan het toernooi, dat meetelt voor de jaarlijkse Grand Slam titel tennis (naast de toernooien in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Australië), doet nagenoeg de complete wereldtop van tennisspelers en -speelsters mee. De uiteindelijke inzet is naast de eer een prijzengeld van in totaal 73 miljoen Franse francs, het hoogste prijzenbedrag in de geschiedenis van Roland Garros tot nu toe.

Nederland is vertegenwoordigd met onder meer bij de mannen Sjeng Schalken, Jan Siemerink en Raemon Sluiter. Bij de dames verdedigen onder meer Kristie Boogerd, Amanda Hopmans en Miriam Oremans de Nederlandse driekleur.

NOS Studio Sport besteedt veel aandacht aan dit sportevenement. Dagelijks tussen 12.10 uur en ongeveer 17.50 uur is er op Nederland 2 tennis te zien. In de vooravond (19.0519.25 uur) verzorgt Studio Sport samenvattingen van eerder die dag gespeelde wedstrijden en blikt men met spelers/speelsters terug op de afgelopen dag. In de avonduitzending (22.5523.40 uur) zijn er ook samenvattingen en wordt er vooruitgeblikt op de volgende dag.

Ook NOS Radio besteedt aandacht aan Roland Garros. Commentator/verslaggever Theo Bakker verzorgt vanuit de Franse hoofdstad bijdragen voor de sportblokken in het Radio 1 Journaal ( 12.30 uur en 17.30 uur). Daarnaast is Bakker met zijn verslagen/commentaar te horen in Langs de Lijn (zowel de middag- als avonduitzendingen).