Gemeente Nijmegen

Bewonersbijeenkomst op 28 mei

Architecten presenteren ideeën voor bebouwing Heyendaal

De gemeente organiseert op maandag 28 mei een tweede bijeenkomst over de plannen voor het gebied op en rond de voormalige kunstijsbaan aan de Heyendaalseweg. Deze bijeenkomst vindt plaats in Scholengemeenschap Groenewoud, Van Cranenborchstraat 7 en begint om 19.30 uur. Tijdens deze avond zullen de architecten Soeters en Van Eldonk met omwonenden praten over en kijken naar de mogelijkheden voor de bebouwing in dit gebied. Direct omwonenden hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Het is de bedoeling dat er op het terrein een nieuw woon/zorgcentrum Nijevelt gebouwd wordt en dat er een nieuwe vestiging van het Regionaal Opleidingscentrum 'Nijmegen en Omstreken' (ROC) zal verrijzen. Voordat het zover is, moet er eerst een 'masterplan' (een visie) opgesteld worden. Daarvoor wil de gemeente de komende tijd twee onderwerpen helder in beeld brengen: (1) de mogelijkheden voor de gebouwen en (2) de verkeers- en parkeersituatie. Het masterplan moet omstreeks oktober 2001 gereed zijn.

Tijdens een informatiebijeenkomst op 25 april werden de omwonenden geïnformeerd over de start van de ontwikkeling van een masterplan en de stappen die gezet moeten worden voordat het plan klaar is. De tweede bijeenkomst, op 28 mei, is gewijd aan de locatie en de vorm van het ROC en woon/zorgcentrum Nijevelt. De verkeers- en parkeersituatie komt op 28 mei niet aan de orde. Het verkeer is voor de gemeente, het ROC en Stichting De Waalboog - net als voor de bewoners - zeker een belangrijk onderwerp. Reden waarom op dit moment een grootschalig verkeers- en parkeeronderzoek plaatsvindt. De resultaten hiervan zal de gemeente tijdens een derde bijeenkomst in het najaar tonen.