Provincie Zuid-Holland

22-05-2001

Werkzaamheden aan de N207 in Boskoop en Gouda

In juni wordt er op diverse plekken aan de N207 gewerkt. De tunnel in de Henegouwerweg (N 207) bij Boskoop wordt gerenoveerd. Daardoor is er vanaf 28 mei, 07.00 uur maar een rijstrook beschikbaar. Vanaf 11 juni krijgt de weg in Gouda tussen rotonde t Weegje en Julianasluis een nieuwe asfaltlaag. Daarvoor is het noodzakelijk de weg regelmatig af te sluiten.

De wanden, wegdek en plafond van de tunnel in Boskoop worden gereinigd, gerepareerd en in september van een nieuwe coating voorzien. Ook de fietstunnel wordt onderhanden genomen. Het verkeer wordt tot aan de bouwvak met behulp van verkeerslichten door de tunnel geleid. Automobilisten tussen Waddinxveen en Alphen aan den Rijn dienen rekening te houden met ernstige vertraging. Geadviseerd wordt een andere route te kiezen. In september gaat de tunnel twee weken volledig dicht om de coating aan te brengen. De afsluiting wordt dan aangegrepen om een gedeelte van de weg bij de tunnel volledig te renoveren. Precise data hierover zijn nog niet bekend.

Gouda
In verband met het uitfrezen en het opnieuw aanbrengen van een asfaltlaag, wordt de hoofdrijbaan van de provinciale weg (N 207), tussen rotonde t Weegje en de Julianasluis tijdelijk afgesloten. Om het verkeer niet teveel tot last te zijn vindt deze afsluiting plaats tussen 20.00 uur en 06.00 uur, respectievelijk van 11 t/m 15 juni (het gedeelte Julianasluis - rotonde Gouwestroom) en van 18 t/m 22 juni (het gedeelte rotonde Gouwestroom - rotonde t Weegje) .

Een volledige afsluiting is noodzakelijk als gevolg van de aangescherpte ARBO-richtlijnen voor het veilig werken aan en langs de weg. Doorgaand verkeer wordt omgeleid, de eerste week via industrieterrein Gouwestroom, de tweede week via de Coenecoop, d.m.v. routeborden. (Brom-)fietsers ondervinden nauwelijks hinder van de werkzaamheden.
Bestemmingsverkeer t.b.v. aanwonenden blijft mogelijk. Zie ook http://www.pzh.nl/werkaandeweg