Ministerie van Defensie



Nieuwsberichten


Team KMA vijfde bij Roparun

28-05-2001

Het team van de Koninklijke Militaire Academie (KMA) is dit weekend op de vijfde plaats geëindigd bij de Roparun. De acht lopers van de KMA legden de 513,9 kilometer tussen Rotterdam en Parijs af In een totale tijdsduur van 32 uur 58 minuten. Van de acht deelnemende teams van defensie eindigde de KMA op de hoogste plaats. Team 1 van de 11 Luchtmobiele Brigade behaalde met een totale tijd van 33 uur en 83 minuten de achtste plaats in het eindklassement. Het team van Vliegbasis Woensdrecht eindigde op de twaalfde plaats. In totaal namen 150 teams deel aan de Roparun.

De opbrengst van de Roparun estafetteloop gaat naar een goed doel en dat is voor de Koninklijke Landmacht een reden om het jaarlijkse evenement te ondersteunen. Zij doen dit door voorzieningen zoals tenten en douche-units van Rotterdam naar Parijs te vervoeren, een grote logistieke operatie die door de 270 Munitiecompagnie wordt aangegrepen als oefening.

De Roparun eindigde wat betreft defensiebijdrage met een tragisch incident: tijdens de terugreis naar Nederland werd een militair van de ondersteunende eenheid van de Koninklijke Landmacht onwel en overleed. De familie van de militair is op de hoogte gebracht.