Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 28-05-2001 Persbericht district Den Bosch

CONTROLE MAXIMUM SNELHEID (Heusden)

Zondagmiddag tussen 15.00 uur en 16.30 uur heeft het team verkeershandhaving van de politieregio Brabant-Noord een snelheidscontrole gehouden op de Provinciale weg N267. Achttien personen zijn bekeurd omdat zij sneller reden dan de maximum toegestane snelheid van 80 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 124 kilometer per uur.

Een 61-jarige automobilist uit Heesbeen kreeg een proces-verbaal omdat hij een auto bestuurde terwijl zijn rijbewijs ongeldig verklaard was.

RUITEN VERNIELD (Drunen)

Van een woning aan de Marokkolaan in Drunen zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee ruiten vernield. Een ruit is stukgegooid met een bloempot en de andere met een steen.

AANGEREDEN (s-Hertogenbosch)

Zondagavond is op de kruising van de Pastoor van Thiellaan met Hintham een 24-jarige fietser uit s-Hertogenbosch aangereden door een personenauto bestuurd door een 33-jarige inwoner van Rosmalen. De auto verleende de fietser, die op een voorrangsweg reed geen vrije doorgang. De fietser reed over het aan de linkerzijde (verkeerde zijde) van de rijbaan gelegen fietspad. De fietser liep neusletsel op. Na het aanbrengen van enkele hechtingen mocht de hij weer naar huis.

BRANDSTICHTING (s-Hertogenbosch)

In het afgelopen weekeinde is er brand gesticht aan een in een tuin aan de Tweede Buitenpepers geplaatst tuinhuisje. De onderzijde van de toegangsdeurwas geblakerd. Het vermoeden bestaat de brandstichters het beginnende vuur zelf weer hebben gedoofd.

COMPUTERDIEFSTALLEN (Rosmalen en s-Hertogenbosch)

Bij inbraken in een bedrijfspanden aan het Westeind in Rosmalen en het Pettelaarpark in s-Hertogenbosch is computerapparatuur weggenomen. In Rosmalen zijn drie computers weggenomen. De buit bij de inbraak op het Pettelaarpark is niet bekend.

BEDRIJFSINBRAAK (s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf aan de Hervensebaan in s-Hertogenbosch. Vermoedelijk hebben de inbrekers met een auto de dubbele toegangsdeur kapot gereden. Uit de showroom van het bedrijf is een display met autoradios en boxen naar buiten gereden en daar achtergelaten. Voor zover kon worden nagegaan zijn er geen goederen ontvreemd. De materiele schade is echter aanzienlijk.

MISHANDELING (s-Hertogenbosch)

Maandagmiddag is op de Lingestraat in haar woonplaats s-Hertogenbosch een 32-jarige vrouw mishandeld. Zij liep een aantal pijnlijke plekken op over het gehele lichaam doordat zij geslagen en geschopt werd. De vrouw was op genoemde straat in gesprek met een kennis en werd plots zonder enige aanleiding door een haar bekende buurtbewoonster uitgescholden. Aangeefster zegt niet te weten waaraan zij dat te danken had. Op het gescheld kwam de zoon van de buurtbewoonster naar het tweetal. Hij gaf de vrouw een klap in het gezicht en een trap tegen het lichaam. De vrouw kwam ten val en kreeg nog een trap na. De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling.

MAN GOOIT MET DAKPANNEN (s-Hertogenbosch)

Een 33-jarige kennelijk psychisch in de war zijnde Bosschenaar zonder vaste woon- of verblijfplaats is vanmiddag door het lint gegaan. In een pand aan het Hinthamereinde in s-Hertogenbosch had hij wat vernielingen aangericht en was naar buiten gevlucht. Toen de politie arriveerde was de man inmiddels op de daken van een rij woningen aan de Nieuw Ambachtstraat geklommen en weigerde daar vanaf te komen. Hij gooide vanaf het dak met dakpannen naar passerende mensen. Na ruim een uur kwam de man, nadat er langdurig op hem ingepraat was, eigener beweging naar beneden. Hij is aangehouden en ingesloten op het politiebureau. De politie moest de laatste tijd regelmatig opdraven om de overlast bezorgende man tot de orde te roepen. Hij gedroeg zich daarbij steeds agressiever tegen zowel de politie als tegen zijn naast familieleden. Zondagavond was hij in de Loekemanstraat in zijn woonplaats nog zijn vader te lijf gegaan. Toen wist hij aan zijn aanhouding te ontsnappen.

WINKELDIEF STEELT 11 BROEKEN (s-Hertogenbosch)

Een 42 jarige inwoner van Vught is maandagmiddag aangehouden nadat hij uit een winkel aan de Hooge Steenweg elf broeken met een totale waarde van f. 549,45 had weggenomen. De broeken waren bestemd om door te verkopen. De opbrengst zou besteed worden aan verdovende middelen.