EDISON STICHTING

Uitreiking Edison Classical Music Awards 2001

Maandagavond 28 mei worden in de Nieuwe Kerk te Den Haag de Edison Classical Music Awards 2001 uitgereikt. De legendarische pianist Alfred Brendel neemt hier zijn Edison KLassiek Oeuvreprijs in ontvangst, de succesvolle tenor Andres Scholl ontvangt de Edison Klassiek Trouw Publieksprijs en 5 andere Edisons zullen ook hun weg vinden naar de winnaars.

Daarnaast zijn er optredens. De winnaars Pieter Wispelwey, Andreas Scholl en Paolo Giacometti zullen de aanwezige gasten (afkomstige uit de Haagse en Brusselse politiek, culturele kringen, platenmaatschappijen en anderen) hun buitengewoon muzikaal talent tonen. Tevens zijn er gastoptredens van Michiel Borstlap (vooral bekend vanwege zijn jazzkwaliteiten, maar ook zeer bekwaam in het klassiek pianospel) en Tjeerd Top, de winnaar van het Oscar Backconcours 2001.

De Edisons zullen worden overhandigd door onder andere Jeroen Krabbé, de dames Sorgdrager, d'Ancona en De Vries (min. Verkeer en Waterstaat). De NPS maakt opnames voor het programma Pitch. Voor meer informatie kunt u bellen met Jonne Boesjes, 06 22525207.

28 mei 01 22:00