Van Lanschot Bankiers



Van Agt opent nieuw kantoor Van Lanschot

´s-Hertogenbosch, 28 mei 2001

Het kantoor van F. van Lanschot Bankiers NV in Nijmegen is verhuisd van de Prins Hendrikstraat naar de Oranjesingel 2. De nieuwe huisvesting, een monumentaal pand tegenover Concertgebouw De Vereeniging, is op maandag 28 mei (17.00 uur) officieel geopend door de voormalig minister-president, mr. A.A.M. van Agt, en mr. P.R. Zwart, lid van de Raad van Bestuur van Van Lanschot.

Geslaagde restauratie
De kantoren van Van Lanschot zijn bijna zonder uitzondering gevestigd in stijlvolle, klassieke stadsvillas. Met de geslaagde restauratie van het op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatste pand aan de Oranjesingel draagt de oudste onafhankelijke private banker van Nederland weer bij aan het behoud van een waardevol stuk cultureel erfgoed.

Groei cliënten
Het nieuwe kantoor is drastisch, maar geheel in oorspronkelijke stijl gerestaureerd met behoud van authentieke details. Het biedt cliënten, prospects en medewerkers van de bank volop ruimte. Ruimte die in het vorige kantoorpand aan de Prins Hendrikstraat ontbrak. Sinds Van Lanschot zich in 1973 in Nijmegen heeft gevestigd, is het aantal cliënten zodanig toegenomen, dat er een tekort ontstond aan adequate werk- en bespreekruimten, parkeergelegenheid en voorzieningen. Er is vervolgens lang gezocht naar een pand met de uitstraling die bij het imago en de traditie van Van Lanschot passen. De voorkeur ging uit naar een locatie dichtbij het Keizer Karelplein, het bancaire hart van Nijmegen. Met de aankoop van het kantoor aan de Oranjesingel is Van Lanschot in dat streven geslaagd. Deze singel heeft veel allure en draagt duidelijk bij aan de grandeur van de stad.

Royaal de ruimte
Cliënten die het nieuwe kantoor bezoeken, kunnen hun auto direct achter het pand parkeren. Binnen staat hen een viertal comfortabele en royale spreekkamers ter beschikking. De zolder biedt plaats aan een sfeervolle presentatieruimte voor kleinere gezelschappen. Ook voor de dertig Van Lanschotters is er volop werkruimte en er kunnen in de toekomst zonder moeite nog tien nieuwe collegas worden aangetrokken.

Donatie
Ter gelegenheid van de officiële opening van Kantoor Nijmegen op maandag 28 mei schenkt de bank een donatie aan de Stichting Hulphond Nederland. Tijdens de Open Dag op zaterdag 2 juni kunnen relaties het nieuwe stijlvolle kantoor van Van Lanschot bewonderen.

Van Lanschot is een onafhankelijke algemene bank met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. De bank richt zich op drie doelgroepen: de vermogende particulier, het middelgrote (familie) bedrijf en de institutionele belegger. Van Lanschot staat voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, waarin integrale advisering, persoonlijke service en maatwerk centraal staan.