PERSBERICHT



Hilton Hotel Amsterdam sponsort Miss Italia nel Mondo 2001

ALMERE, 28 mei 2001- Het Amsterdamse Hilton Hotel stelt haar zalen ter beschikking om 3 juni aanstaande de Nederlandse voorronde van de Miss Italia nel Mondo verkiezing 2001 plaats te laten vinden. Stefania Costantini, organisator van de verkiezing is zeer verheugd met deze sponsorbijdrage. We hebben van het begin onze voorkeur uitgesproken voor het Hilton Hotel. Niet in de laatste plaats omdat de heer Roberto Payer zelf Italiaans is. Nu dit gelukt is, kan wat ons betreft de avond niet meer kapot.

In het Hilton Hotel zullen 13 meisjes strijden om de felbegeerde plaats in de Italiaanse verkiezing in september dit jaar. Het Hilton Hotel in Amsterdam was voor de organisatie de beste locatie om de verkiezing te houden. Stefania Costantini: Het Hilton Hotel straalt allure uit en heeft, zeker in Amsterdam, een Italiaanse sfeer. Dat zochten wij voor de verkiezing. De heer Payer heeft zich vanaf het begin positief opgesteld tegenover onze verkiezing en samen met zijn team meteen gebogen over de planning van de avond. Dit heeft geresulteerd in een mooi programma op een toplocatie in Amsterdam. De heer Payer zegt zelf: Ik ben Italiaan en heb daarom meteen binding met dit soort initiatieven. We moeten alleen kijken of ze haalbaar zijn. Pratende met mevrouw Costantini werd me als snel duidelijk dat dit een mooie avond zal worden. Wij dragen daar graag ons steentje aan bij.

De Miss Italia nel Mondo verkiezing is in Italië ontstaan als tegenhanger van de reguliere Miss Italia verkiezing en heeft zich de afgelopen jaren uitgebreid naar de andere landen. Over de hele wereld hebben zich in het verleden heel veel Italianen gevestigd die op welke wijze dan ook nog een band of contact met Italië hebben behouden. Elf jaar geleden ontstond dan ook het idee om een verkiezing te organiseren voor meisjes die minimaal halfbloed Italiaans zijn. De Miss Italia nel Mondo verkiezing is inmiddels uitgegroeid tot een evenement dat in onder andere Brazilië, Venezuela, België, Duitsland, Zwitserland, Luxemburg en natuurlijk Nederland gehouden wordt. In totaal zal de verkiezing plaatsvinden in 30 landen.