Gemeente Amerongen

Infopunt wegwerkzaamheden amerongen
Op de hoek van de Utrechtseweg/Kersweg in Amerongen is vanaf 28 mei een informatiepunt ingericht. U kunt hier terecht met vragen over de uitvoering en de planning van het werk aan de provinciale weg N 225 door Amerongen. Die werkzaamheden duren nog tot het eind van dit jaar. Het informatiepunt is geopend op werkdagen van 9.00 tot 11.00 uur. Mieke Kok staat u persoonlijk of telefonisch (06-20132250) graag te woord.

Vanaf 11 juni vertraging voor het verkeer
Start werkzaamheden provinciale weg door Leersum Op maandag 11 juni start de provincie Utrecht met het laatste deel van de reconstructie van de Rijksstraatweg, de provinciale weg N225 door Leersum. Het werk aan de weg duurt tot december 2001, het werk aan de fiets- en voetpaden is uiterlijk in april 2002 gereed.

Werkzaamheden

· Aanpassen van de overige kruispunten/aansluitingen.
· Aanbrengen van verhoogde middengeleiders op diverse plaatsen in de rijbaan, al dan niet gecombineerd met een fiets-/voetgangersoversteek.
· Aanbrengen van een overrijdbaar middengedeelte in de as van de weg.
· Reconstructie van de vrijliggende fietspaden (rood) en voetpaden (grijs).

· Vooruitlopend op het geplande groot onderhoud van de asfaltverharding wordt de bovenste 10 cm van het asfalt vervangen.

Werkvolgorde
De aannemer heeft het werk opgedeeld in fasen en - onder enig voorbehoud - de volgende planning gemaakt:

· fase 1 en 2 betreft het gedeelte Broekhuizerlaan - Lomboklaan. Uitvoering: 11 juni t/m 25 juli

· fase 3a betreft het gedeelte Lomboklaan - rotonde centrumplan Uitvoering: 21 augustus t/m 1 november

· fase 3b betreft het gedeelte rotonde centrumplan - Boerenbuurt Uitvoering: 1 oktober t/m 1 november

· fase 4 betreft het gedeelte Boerenbuurt - oostelijke asverspringging.
Uitvoering: nog onbekend.

· Reconstructie fiets-/voetpaden
Uitvoering: zo mogelijk gelijktijdig, uiterlijk tot 1 april 2002.

Hinder en vertraging voor het verkeer

· Vanaf 11 juni t/m 1 november (fase 1 t/m 3b) wordt het verkeer richting Amerongen omgeleid via de Broekhuizerlaan, Middelweg, Nieuwesteeg en Boerenbuurt. Het verkeer richting Doorn zal tijdens de werkzaamheden via de Rijkstraatweg (N225) blijven rijden.
· In fase 4 wordt het verkeer in een om- en om regeling met verkeerslichten langs dit werkvak geleid. Het is onvermijdelijk dat hierdoor de nodige overlast en vertraging ontstaat.
· Het fietsverkeer wordt per fase omgeleid door middel van korte omleidingen.

· De bus krijgt een alternatieve route.

Informatiepunt
Op de Rijkstraatweg ter plaatse van de aansluiting met de Boerenbuurt is vanaf 11 juni een informatiepunt ingericht. U kunt er terecht met vragen over de uitvoering en de planning van het project. Het informatiepunt is op werkdagen geopend van 9.00 tot 11.00 uur.

Nadere informatie
Voor nader informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer M. van Leijenhorst van de provincie Utrecht, tel. (030) 258 33 47.