PERSBERICHT - 28 MEI 2001

Baha'i Gardens in Haifa geopend

In de Israelische havenplaats Haifa zijn de Baha'i-tuinen geopend. Het uitgebreide tuinencomplex, gebouwd op de voet van de Carmelberg, is nu helemaal gereed. In het complex bevindt zich tevens de Schrijn van de Bab, Siyyid Ali-Muhammed, een van de grondleggers van het Baha'i-geloof.

De bouw van de tuinen heeft meer dan 10 jaar geduurd en heeft in totaal zo'n 250.000.000 dollar gekost. Ruim 2500 mensen hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de tuinen. In de avonduren verlichten 2000 lampen de tuinen. De symmetrische tuinen, ontworpen door de Canadese architect Fariborz Sahba, zullen de bezoekers zowel schoonheid als een geestelijke ervaring bieden, aldus de Baha'i-volgelingen.

De Baha'i-beweging is in een eeuw uitgegroeid tot een wereldwijde religieuze beweging, met meer dan 5 miljoen leden in 235 landen. Met twee miljoen leden telt India het grootste aantal Baha'i.Volgens de stichter van de beweging, Baha'u'llah, is er een God, en is er een menselijk ras. "De wereld is een land, en alle mensen zijn de burgers", is het credo van de Baha'i. De Baha'i-beweging dient als non-govermentele organisatie van advies voor de Verenigde Naties op diverse terreinen, zoals vredesprocessen, mensenrechten, onderwijs, gezondheid en duurzame ontwikkeling.

Meer informatie over het Baha'i-tuinencomplex is te vinden op: http://www.bahaiworldnews.org

NOOT VOOR DE PERS:

Beeldmateriaal van de tuinen en het Baha'i-complex is digitaal beschikbaar via de website http://www.bahaiworldnews.org/terraces

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Matthijs de Bruijn
Press & Public Relations
Israel Government Tourist Office for the Benelux Stadhouderskade 2
1054 ES Amsterdam

tel 020-6161928
fax 020-6894288