Politiebericht Friesland: Friesland 28-05-2001 Politieberichten van 27/5 (13.00 uur) tot 28/5 (7.00 uur)

Leeuwarden: inbraak auto
Zondag werd tussen 15.00 en 16.45 uur ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan Achter De Beurs. Nadat een raam was vernield, werd een radio/cd-speler weggenomen. De 26-jarige eigenaar uit Sint Annaparochie deed aangifte.

Leeuwarden: snorfiets in beslag genomen
Zondag om 16.00 uur werd op de Sint Jacobsstraat een snorfiets in beslag genomen. De bestuurder, een 16-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat en had zijn voertuig niet verzekerd.

Heerenveen: aanrijding met letsel
Een 3-jarig meisje uit Heerenveen is zondag om 16.50 uur gewond geraakt, toen ze op de Leeuwarderstraatweg werd aangereden door een auto. De bestuurder daarvan, een 54-jarige inwoner van Heerenveen, kon het meisje niet meer ontwijken toen ze plotseling de weg overstak. Ze werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Daar bleek dat ze een zware hersenschudding en kneuzingen over het gehele lichaam had. Na behandeling kon ze weer naar huis.

Lemmer: fietser aangereden
Een 20-jarige fietsster uit Eesterga is zondag om 13.45 uur door een nog onbekende automobilist aangereden. De vrouw kreeg geen voorrang van een rode auto die vanaf de Melkweg de Straatweg opreed. Er volgde een aanrijding, waarbij de fiets van de vrouw beschadigd raakte en zij enkele lichte verwondingen opliep. De bestuurder van de auto is nog met de vrouw naar een nabijgelegen garage gegaan. In de consternatie is men vergeten de naam en het adres van de bestuurder te noteren, die kort daarop is weggegaan. De bestuurder van deze auto, een circa 60 tot 65 jaar oude man met bril, wordt verzocht zich bij de politie in Lemmer te melden.

Leeuwarden: diefstal uit auto
Tussen zondag 08.00 uur een maandag 0.00 uur werd uit een auto die geparkeerd stond aan het Hofplein een radio/cd-speler weggenomen. De 25-jarige eigenaresse uit Menaldum deed aangifte.

Tijnje: onder invloed
Een 44-jarige inwoner van de gemeente Opsterland is maandag om 01.00 uur op de Heawei aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 565 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 6 uren kreeg.

Leeuwarden: onder invloed
Een 31-jarige inwoner van Leeuwarden is maandag om 01.20 uur op de Tweebaksmarkt aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Agenten zagen de man vanaf de Weaze schokkerig wegrijden en slingerend zijn weg vervolgen. Nadat ze hem staande hadden gehouden, bleek hij dermate onder invloed dat een eerste blaasproef op straat niet nodig was. Op het bureau blies de bestuurder 1195 ug/l en bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Terwispel: onder invloed
Maandag om 02.20 uur zagen surveillerende agenten een auto slingerend over de A7 rijden, waarbij van beide rijbanen gebruik werd gemaakt. De bestuurder, een 42-jarige inwoner van Berlikum, werd aangehouden en voor een blaasproef naar het bureau overgebracht. Gezien de uitslag, 535 ug/l, kreeg hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 5 uren.

Leeuwarden: aanhouding na bedreiging met mes
Een 24-jarige inwoner van Leeuwarden is maandag om 03.45 uur in de Ype Brouwersteeg aangehouden, nadat hij een 30-jarige plaatsgenoot met een mes had bedreigd. Beide mannen hadden in een horecagelegenheid op de Nieuwestad ruzie met elkaar gekregen, waarna ze door het personeel het pand waren uitgezet. Op straat bedreigde de verdachte de andere man met een mes. Deze waarschuwde een medewerker van de horecagelegenheid, die vervolgens de politie daarover informeerde. De verdachte maakte zich daarop uit de voeten, maar kon kort daarna worden aangehouden.

Lemmer: auto gestolen
In de nacht van zaterdag op zondag is een bestelauto gestolen, die aan de Langestreek stond geparkeerd. Het gaat om een witte Opel Combo Van met het kenteken VS-ZH-71. Een 28-jarige inwoner van Lemmer deed aangifte.

Bureau Voorlichting & PR: 058 8808272