Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van maandagmorgen 28 mei 2001
09:29 maandag 28 mei 2001

Roel Hallink, tel.: 0528-295033
Ik verzorg de voorlichting tot donderdagmiddag


* Onder invloed

BEILEN Gisteravond botste een 45-jarige bestuurster uit Diever met haar auto tegen een vrachtauto. Zij reed bij Spier de A28 op en wilde een trekker met oplegger inhalen. Zij schatte dit verkeerd in en raakte de oplegger aan de linkerachterzijde. Vervolgens botste zij nog een keer tegen de zijkant van de oplegger en kreeg daarna de auto in de middenberm tot stilstand. Bij onderzoek bleek dat zij alcohol gedronken had en aan het bureau blies zij 675 µg/l (ongeveer 1.5 promille). Haar rijbewijs is ingevorderd en tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

MEPPEL Op de Hessenweg werd afgelopen nacht een 29-jarige bestuurder uit Meppel gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De man gaf aan de avond tevoren een feestje te hebben gehad en dacht dat de alcohol wel uitgewerkt was. Dit bleek dus niet, want aan het bureau blies hij 305 µg/l (ongeveer 0.7 promille) Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


* Diefstal uit autos

ASSEN Afgelopen weekeinde is een auto aan de Neckarstraat opengebroken. Het slot van een portier werd geforceerd. Uit de auto verdween de radio.

Ook aan de Dennenweg werd gisteravond een auto opengebroken en werd de radio gestolen.


* Inbraak bij bedrijf

MEPPEL - Aan de Industrieweg werd afgelopen nacht ingebroken bij een bedrijf. De daders wisten in het pand te komen door het forceren van een raam aan de voorzijde. In een kantoor werd een geldkistje opengebroken. Hoeveel er in het kistje zat is nog niet duidelijk. Vandaag zal geïnventariseerd worden of er nog meer weg is.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe