Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 09.05 uur
Te diep in het glaasje gekeken

BUNNIK Op zondagavond 27 mei omstreeks elf uur kreeg de politie de melding dat nabij de op- en afrit van de rijksweg A-12 een automobilist vermoedelijk onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde. De politie zette de man aan de kant en uit een eerste blaastest bleek dat hij inderdaad te veel had gedronken. Op het politiebureau wees de ademanalyse uit dat de man 2,00 promille alcohol in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de 43-jarige man uit Arnhem is ingevorderd en hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Aanhouding verdachte

BUNNIK Op zondagavond 27 mei omstreeks kwart voor tien werd de politie gevraagd naar de Dorpsstraat te gaan omdat daar een ruit van een auto was ingeslagen. De dader zou weggelopen zijn in de richting van de provinciale weg. Een politieagent zag de vermoedelijke dader lopen op de Molenweg en hield hem aan. De man, een 28-jarige inwoner van Utrecht, ontkende de ruit te hebben ingeslagen. Wel vond de politie een stukje glas van de autoruit in de jaszak van de verdachte.

Twee andere getuigen die de politie met de verdachte op straat zagen, verklaarden dat zij de Utrechter net betrapt hadden in de schuur van hun woning.

Uit de auto zijn geen goederen weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Geen voorrang

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Doordat een 33-jarige automobiliste uit Driebergen-Rijsenburg geen voorrang verleende aan een fietsster, ontstond een aanrijding waarbij de fietsster uit dezelfde plaats gewond raakte.

De fietsster (leeftijd onbekend) reed over de Hoofdstraat, toen de automobiliste zondagmiddag kort na half een vanaf de Engweg de Hoofdstraat op wilde rijden. De fietsster is naar het ziekenhuis gebracht met vermoedelijk letsel aan haar ribben.