Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-05-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.20 uur
FC Utrecht naar Europese competitie, feest in Utrecht

UTRECHT- Gistermiddag werd in Utrecht de voetbalclub FC Utrecht gehuldigd omdat ze volgend seizoen Europese competitie zal gaan spelen.

Na de wedstrijd werden de spelers per boot vanaf het stadion Galgenwaard door de singels naar het Lepelenburg gevaren. Een grote hoeveelheid mensen stond langs de kant om de spelers aan te moedigen. 50 tot 60 supporters sprongen van blijdschap in het water.

De politie is tevreden over het verloop van het feest. Helaas vonden sommige supporters het toch nodig zich te misdragen. In totaal werden 22 supporters aangehouden (voornamelijk in avond/nacht) voor o.a baldadigheid, vernieling, openbare dronkenschap en het belemmeren van politieagenten. Ongeveer 250 politiemensen zorgden ervoor dat dit feest ordelijk verliep.

Inbreker aangehouden

UTRECHT- Op maandagochtend werd omstreeks vier uur een 23-jarige man uit Utrecht aangehouden in een bedrijf gelegen aan de Galileilaan. Een beveiligingsmedewerker zag tijdens zijn ronde de man in het bedrijf rondlopen. De achtervolging werd ingezet en de inbreker kon worden aangehouden en overgedragen aan de politie. De man wist het bedrijf binnen te komen door een raam te verbreken.

Man breekt deur open

UTRECHT- Op maandagochtend werd omstreeks vijf uur een 21-jarige man uit Utrecht aangehouden. De politie kreeg de melding dat er zou worden ingebroken in een bedrijf gelegen aan de Fortunadreef. De politie ging poolshoogte nemen en zag dat er een deur was opengebroken. In het bedrijf was de 21-jarige druk bezig met zoeken naar waardevolle goederen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.