Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.00 uur
Openlijke geweldpleging

WOERDEN In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 mei zijn twee jongemannen door een groepje jongeren mishandeld.

Drie jongemannen van 21,23 en 24 jaar en afkomstig uit Woerden, Amsterdam en Woerden waren die nacht in Woerden uitgeweest. Omstreeks kwart voor zes liepen zij over de Stationsweg. Zij zagen dat vijf jongelui bij het spoor in een kennelijk baldadige bui stenen naar elkaar aan het gooien waren. Toen de drie jongemannen het groepje van vijf gepasseerd waren, kwam het groepje achter hen aan.

De 24-jarige werd door één van de jongelui zonder enige aanleiding vol in het gezicht gestompt, waarna ook de andere jongelui hem sloegen en schopten. Ook de 23-jarige Amsterdamse jongeman werd door jongens geschopt en geslagen. De 21-jarige werd niet mishandeld.

De 24-jarige liep kneuzingen aan zijn gezicht en een blauw oog op. De 23-jarige had een gekneusde neus. Beiden zijn in het Hofpoortziekenhuis onderzocht en mochten daarna naar huis.

Pink vast in de blubber

ZEGVELD Op zondagmorgen 27 mei heeft een pink vastgezeten in de blubber van een sloot.

Rond kwart over tien zag een surveillerende politieman dat in een weiland aan de Molenweg een pink (jonge koe) half in de sloot stond en in de blubber vastzat. Ondanks grote inspanningen lukte het de politieman niet de pink weer op het droge te helpen. Daarop waarschuwde hij de boer, die vervolgens met een tractor ter plaatse kwam.

Toen de boer met de tractor de pink tot op een meter was genaderd, gaf dat de pink kennelijk zoveel kracht dat zij zich geheel op eigen houtje uit de blubber bevrijdde en het weiland weer indartelde. Eind goed al goed.

Fiets valt van auto op de A2

LOENEN AAN DE VECHT Op zondagmiddag 27 mei is een fiets van een dakdrager van een auto gevallen en op de A2 terecht gekomen.

Rond kwart voor twee reed een Duitse automobilist uit Plettenburg over de A2, komende uit de richting van Amsterdam en gaande in de richting van Utrecht. Ter hoogte van Loenen aan de Vecht viel een fiets van de dakdrager en belandde op de linkerrijstrook van de rijbaan van de A2. Enige automobilisten wisten de fiets te ontwijken, maar een 51-jarige automobilist uit Werkhoven lukte dat niet meer. Vervolgens botsten nog vier automobilisten die achter hem reden op elkaar. In één van deze auto`s bevonden zich naast de 45-jarige bestuurder uit Utrecht drie van zijn kinderen. Zij zijn alle drie per ambulance voor onderzoek naar het UMC in Utrecht vervoerd, maar mochten na onderzoek naar huis.

Uit onderzoek van de Regionale Verkeersdienst bleek dat de fiets niet goed was bevestigd op de dakdrager. De fiets had een dik plat frame, terwijl de bevestigingsbeugel waarmee hij vast was gezet, was bestemd voor een fiets met een rond buisframe. Daardoor kon de fiets niet in de beugel gefixeerd worden. De vijf auto`s moesten allen worden weggesleept. Door de aanrijding moesten twee rijstroken worden afgezet en ontstond er een file vanaf Amsterdam tot aan Loenen aan de Vecht. Nadat de auto`s waren weggesleept, loste de file weer snel op.