Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 25-05-2001 Persbericht district Den Bosch

BEROOFD (s-Hertogenbosch)

Een 29-jarige inwoner van Hintham is vrijdagmiddag tussen 12.00 uur en 12.30 uur door twee hem onbekende mannen beroofd. De man liep over Hintham en gekomen onder het viadukt met de Rijskweg A2 werd hij voorbijgereden door een bromfiets met twee mannen. De bromfiets stopte en de passagier stapte af. Deze bedreigde het slachtoffer met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en eiste geld. Toen de overvaller dat niet kreeg pakte hij zelf het geld uit de broekzak van het slachtoffer. Daarop stapte de overvaller weer achterop de bromfiets die met hoge snelheid weg reed.

BRAND IN BRIEVENBUS (s-Hertogenbosch)

Van een woning aan de Kastanjestraat in s-Hertogenbosch is donderdagavond de brievenbus in brand gestoken. Vermoedelijk heeft men de brandende frisdrankverpakking in de brievenbus gestoken. Een buurtbewoonster heeft het vuur gedoofd. Er waren geen bewoners in het pand aanwezig.

SCHUUR IN BRAND (Vlijmen)

Vanmorgen moest de brandweer in Vlijmen uitrukken naar een brand in een schuur aan de Nassaudwarsstraat in Vlijmen. Kennelijk was de inhoud, voer en hooi gaan broeien en ontstond er brand. De schuur brandde geheel uit. Omdat het dak van de schuur deels uit asbest bestond heeft de brandweer een klein gedeelte rondom de schuur afgezet. Het asbest is nog dezelfde dag opgeruimd.

POGING BEROVING (s-Hertogenbosch)

Een 15-jarige jongen uit s-Hertogenbosch is donderdag slachtoffer geworden van een poging tot beroving. Toen hij over de Eekbrouwersweg in zijn woonplaats liep werd hij opgehouden door een jongen die hem de doorgang belette. Toen hem gevraagd werd of hij geld bij zich had antwoordde het slachtoffer van niet. Vervolgens werd van hem geeist om zijn horloge af te geven. Dat deed het slachtoffer niet en is gaan rennen. Daarbij werd hij door een andere jongen geduwd of geslagen en kwam ten val. Hij liep daarbij een behoorlijk bult op aan het achterhoofd. Hij wist toch aan zijn belagers te ontkomen.

COMPUTERS GESTOLEN (s-Hertogenbosch)

Donderdagavond is er ingebroken in een bedrijf aan de Reitscheweg in s-Hertogenbosch. Met een klinker is een ruit aan de achterzijde ingegooid. Door het ontstane gat zijn twee computers weggenomen.

OLIE OP WEGDEK (s-Hertogenbosch)

Donderdagavond is op het Boekweitveld in Empel een personenauto aangetroffen die olie lekte. De auto die bij een aanrijding betrokken is geweest werd op het Boekweitveld achtergelaten. Alle olie bleek bij de komst van de politie al uit de auto te zijn gelopen. De gemeente s-Hertogenbosch heeft de zaak opgeruimd. Tegen de eigenaar/bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

SNELHEIDSCONTROLE (Heusden)

Donderdagavond is een drie kwartier durende lasersnelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg N267 in de gemeente Heusden. Van de 100 gepasseerde voertuigen reden er 9 sneller dan het toegestane maximum van 80 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 114 kilom eter per uur.

GEWOND NA VAL MET FIETS (s-Hertogenbosch)

Een 33 jarige inwoner van s-Hertogenbosch reed donderdagavond op de Zuid Willemsvaart met zijn fiets tegen een auto. De man kwam daardoor ten val. Hij is met een gat in de kin, scheurtjes in de lip en enkele afgebroken tanden, per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

VERNIELING ABRI (s-Hertogenbosch)

Een getuige meldde donderdagavond dat er door iemand uit een groep van ongeveer vijf jongelui een ruit van een abri aan de Donkse dreef was vernield. De groep is na de vernieling ingestapt in een stadsbus. De politie trof de groep jongelui op het Stationsplein in s-Hertogenbosch en wist de verdachte van de vernieling te achterhalen. De 18-jarige Bosschenaar is aangehouden. Hij bekende opzettelijk een fles tegen een ruit van de abri te hebben gegooid waardoor de ruit kapot klapte.

AUTORADIOS GESTOLEN (s-Hertogenbosch)

In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in een bedrijf aan de Tesselschadestraat in s-Hertogenbosch. Uit de kantoorruimte zijn drie autoradios van het merk Pioneer weggenomen.

BEDREIGING (s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht is op de Parade in s-Hertogenbosch een 29-jarige inwoner van Vlijmen aangehouden. De man wordt er van verdacht een 28-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch met een steekvoorwerp te hebben bedreigd. De politie kreeg melding van een stevige vechtpartij waarbij ongeveer 10 personen betrokken zouden zijn. Bij de komst van de eerste politieauto was hetgevecht inmiddels beeindigd en reed er een personenauto met hoge snelheid en in strijd met een geslotenverklaring weg. De auto kon niet meer worden achterhaald. Op aanwijzing van enkele getuigen en de bedreigde vrouw kon de verdachte, die nog een poging ondernam om te voet te ontkomen, worden aangehouden. Op de vluchtroute is een schroevendraaier aangetroffen waarvan vermoed wordt dat deze door de verdachte is weggegooid.

VRACHTWAGENCHAUFFEUR GEWOND (s-Hertogenbosch)

Vrijdagmorgen, kort voor half zes, liep een chauffeur van een trekker met oplegger van een bedrijf uit Doetinchem arm- en schouderletsel op toen zijn vrachtwagencombinatie in een bocht van het knooppunt Empel (A2) van de weg raakte. De man raakte bekneld in zijn cabine is door de brandweer bevrijd. Hij is overgebracht naar ziekenhuis. Volgens een getuige was de auto rijdende op de Rijksweg A2 komende uit de richting Vught, met een te hoge snelheid de bocht van de afrit naar de Rijksweg A59 ingegaan en is daardoor gekanteld. Het uitlezen van de tachograafschijf van de auto onderschreef deze visie. Bij het ingaan van de bocht registreerde de tachograafschijf een snelheid aan van 80 kilometer per uur. De vrachtauto was geladen met 820 hammen met een totaal gewicht van bijna 14.000 kilogram, die aan het dak van de oplegger waren opgehangen.