Amandus Lundqvist, Algemeen Directeur IBM Nederland N.V., verlaat IBM

Na een loopbaan van ruim 30 jaar bij IBM, waarvan de laatste 10 jaar in de functie van Algemeen Directeur van IBM Nederland N.V., zal Amandus Lundqvist (56) IBM per 1 oktober a.s. verlaten. De heer Lundqvist begon zijn loopbaan bij IBM in 1968. Na diverse functies - zowel nationaal als internationaal - trad hij in 1989 toe tot de Directie van IBM Nederland N.V., om in 1992 benoemd te worden tot Algemeen Directeur.

Naast deze functie bekleedt de heer Lundqvist tal van functies buiten IBM, waaronder bestuurslid van het VNO/NCW, NCD, AWVN, AmCham, Vice-voorzitter van het Telematica Instituut en als adviseur in diverse Overheidscommissies.

De heer Lundqvist zal worden opgevolgd door Mr. Bart Fehmers. De heer Fehmers (35) is sinds 1990 in dienst van IBM en is werkzaam geweest in diverse functies, onder andere als Manager Professional Services en als Directeur Software. In zijn laatste functie was hij werkzaam als Executive Assistant van IBM EMEA General Manager Mike Lawrie.

Het vertrek van de heer Lundqvist is een persoonlijk besluit. Naast dat hij meer tijd wil vrijmaken voor zijn persoonlijke interesses, wil hij zijn kennis en ervaring inzetten op - aan ICT-gerelateerde - maatschappelijk relevante terreinen.

Achtergrondinformatie:

- Curriculum Vitae Amandus Lundqvist

- Curriculum Vitae Bart Fehmers

Voor informatie:

Walter van het Hof
Manager Communications & Marketing Communications
IBM Nederland N.V.
telefoon: 020-5137327 / 06-53228437

CURRICULUM VITAE
Amandus Lundqvist

Amandus Lundqvist (56) is als weg- en waterbouwkundig ingenieur afgestudeerd aan de Hogere Technische School te Rotterdam. Tijdens en kort na zijn studie heeft hij in Zweden en Nederland bij verschillende ingenieursbureaus gewerkt.

Amandus Lundqvist begon zijn carriere bij IBM Nederland in 1968 als Sales Representative in Amsterdam. Na verschillende functies te hebben vervuld, waaronder een detachering bij het Scientific & Cross Industry Center, trad hij in 1979 toe tot het managementteam.

Van 1979 tot 1989 vervulde Amandus Lundqvist verschillende managementfuncties in de marketing organisatie. Gedurende anderhalf jaar in 1986 en 1987 was hij als Directeur Operations verantwoordelijk voor IBM Belgie en IBM Spanje.

In 1989 keerde hij terug naar Nederland in de functie van Directeur Business Planning & Support van IBM Nederland N.V. In 1990 werd hij benoemd tot Directeur Marketing & Services. Vanaf 1 januari 1992 vervult hij de functie van Algemeen Directeur.

Daarnaast bekleedt Amandus Lundqvist de volgende bestuursfuncties:
- Raad van Commissarissen IBM Deutschland GmbH;
- Raad van Commissarissen Generali Verzekeringsgroep;
- Raad van Commissarissen Stichting Feyenoord;
- Bestuurslid Stichting Maatschappij & Onderneming (SMO);
- Bestuurslid Telematica Instituut;

- Bestuurslid Nederlands Centrum voor Directeuren en Commissarissen (NCD);
- Bestuurslid VNO-NCW;

- Bestuurslid Algemene Werkgeversvereniging (AWVN);
- Bestuurslid AmCham (Amerikaanse Kamer van Koophandel);
- Lid Overheidscommissies 'Toekomst Overheidscommunicatie' en 'Kennis en ICT'.
CURRICULUM VITAE
Mr. Bart Fehmers

Bart Fehmers (35) studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam. In 1990 trad hij in dienst van IBM als Application Developer. Vanaf 1991 werkte hij als Project Leider en vanaf 1994 als Project Manager aan uiteenlopende nationale en internationale projecten zowel voor IBM als voor klanten. In 1997 werd hij benoemd tot Manager Professional Services, waarbij hij als people manager de verantwoordelijkheid droeg voor een optimale inzet en ontwikkeling van ruim 800 medewerkers en gaf daarbij leiding aan een team van 16 managers.

In 1998 werd Bart Fehmers benoemd tot Directeur Software en trad toe tot het Executive Team van IBM Nederland om vervolgens in 2000 de functie van Executive Assistant IBM EMEA General Manager te aanvaarden.