Politiebericht Flevoland: gehele regio 28-05-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-211 215

Onder invloed
EMMELOORD Toen agenten afgelopen nacht op de Korte Achterzijde een 35-jarige automobilist uit Tollebeek controleerden, hebben ze hem ook even een blaasproef afgenomen. Toen bleek dat hij waarschijnlijk onder invloed verkeerde is hij aangehouden, meegenomen naar het bureau en daar aan een ademanalyse onderworpen. De man blies 235 ug/l (ruim 0,5 promille). Omdat hij al eerder was aangehouden voor rijden onder invloed, is proces verbaal tegen hem opgemaakt, waarna de man is heengezonden.

Nepwapen
BIDDINGHUIZEN Zondagmiddag zijn agenten, na een melding, gaan kijken op het schoolplein aan de Kopakker. Daar zou in een groepje jongeren een jongen zitten die een neppistool zou hebben. Op het schoolplein zagen de agenten twee jongemannen, van wie er één, bij het zien van de politie, een grijs neppistoool op de grond gooide. Het nepwapen is in beslag genomen en de eigenaar, een 20-jarige man uit Biddinghuizen, is aangehouden, verhoord en weer naar huis gestuurd.

Gestolen bromfiets
LELYSTAD Op de Drontermeerstraat is zondag aan het begin van de avond een 15-jarige jongen uit Lelystad aangehouden die aan de hand een bromfiets meevoerde die gestolen bleek te zijn. De jongen is naar het politiebureau gebracht en verhoord. Later is ook een 21-jarige man (met als woonplaats Leiden) aangehouden. De bromfiets is in beslag genomen en later op de avond is de 15-jarige heengezonden. De 21-jarige is voor nader onderzoek in verzekering gesteld en heeft de afgelopen nacht op het bureau doorgebracht.

Fiets zonder wiel
LELYSTAD Surveillerende agenten zagen zondagavond een jongen met een racefiets zonder voorwiel bij het station de weg oversteken. De jongen (18 uit Lelystad) werd aangehouden en verklaarde dat de fiets al zonder wiel achter het station had gestaan en dat hij daarom dacht dat hij hem wel mocht meenemen. Jongen en fiets werden meegenomen naar het politiebureau, waar bij fouillering op de jongen een zaagje werd gevonden. Na verhoor is de jongen heengezonden. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Ontvreemde telefoon
LELYSTAD Een 18-jarige jongen kwam afgelopen nacht aan het politiebureau om te vertellen dat hij in een horecagelegenheid aan het Snijdershof zijn telefoon had uitgeleend aan een kennis, zodat die persoon het spelletje kon spelen wat op de telefoon stond. Toen de jongen echter wilde weggaan en zijn telefoon terug vroeg, kreeg hij hem niet terug. De politie heeft contact gezocht met de 20-jarige man die de telefoon had geleend, en op het politiebureau met hem gesproken. De man ontkende dat hij de telefoon in bezit had en is aangehouden op verdenking van verduistering. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Aanhouding na aantreffen illegale cd`s
ALMERE Samen met medewerkers van Buma/Stemra is de politie zondag aan het eind van de ochtend naar een markt aan de Koninginneweg gegaan omdat daar illegale cd-`s verkocht zouden worden. Er werden bij twee standhouders illegale cd`s gevonden, die allemaal in beslag genomen zijn. Bij de ene stand zijn twee verdachten aangehouden (beiden 36 uit Purmerend en Sijbekarspel). De eigenaar van de tweede stand was niet aanwezig en wordt later aangehouden. De beide verdachten zijn ingesloten op het politiebureau; het proces-verbaal wordt opgemaakt door de Buma/Stemra-medewerkers.

Brand
ALMERE In een opslagplaats op het bouwterrein van Tussen de Vaarten, met daarin pallets en een paar rollen glasvezelkabel, heeft zondagavond brand gewoed. De brandweer heeft het vuur geblust. De politie gaat uit van brandstichting en stelt een onderzoek in.

Aanrijding op A27
ALMERE Nadat een 37-jarige automobiliste uit Laren (Nh) zondag aan het eind van de ochtend op de A27 corrigeerde na een verkeerde inhaalmanoeuvre, verloor zij de macht over het stuur, raakte in een slip, botste alsnog tegen de auto die zij even daarvoor had willen inhalen en kwam op de vluchtstrook tot stilstand. De andere auto (bestuurd door een 84-jarige man uit Utrecht) belandde in de berm. De man uit Utrecht is met mogelijk nekletsel per ambulance naar het Flevoziekemhuis gebracht en mocht `s middags al naar huis. De vrouw uit Laren bleef ongedeerd. Haar auto werd afgesleept.