Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen 28-05-2001 Persberichten van District Heerlen
Persbericht 13.22

Heerlen

Heerlen; illegaal dealt met harddrugs
Zondagavond omstreeks 20.50 uur werd op het Pancratiusplein een 20-jarige man uit Rotterdam afkomstige man aangehouden. De man die illegaal in Nederland verblijft, had bij zijn aanhouding bijna 13 gram heroïne en cocaïne bij zich terwijl ook nog een geldbedrag van ruim 1500 DM op zak had. Toen de man een horecagelegenheid aan de Bongerd verliet en hij kennelijk in de gaten kreeg dat politiemensen hem in de gaten hadden, gooide hij een zakje met daarin de drugs weg. De man die zelf verklaarde illegaal in Nederland te verblijven, wordt tevens verdacht op vrijdag 25 mei j.l. op de Promenade een vrouw te hebben aangerand.
Hij is ingesloten.

Heerlen; stopteken genegeerd
Zondagavond omstreeks 20.00 uur ontliep een 33-jarige inwoner uit Heerlen een politiecontrole door er met zijn auto tussenuit te gaan. De man, een bekende van de politie, heeft een ontzegging van de rijbevoegdheid en kreeg derhalve van enkele agenten een stopteken. De Heerlenaar passeerde de politieauto, reed het trottoir op en ging er in volle vaart vandoor. Daar er naast de Heerlenaar ook nog een vrouw en een klein kind in de auto zaten en zij teveel gevaar zouden lopen, zagen de agenten af van een achtervolging. Tegen de Heerlenaar zal echter wel proces-verbaal worden opgemaakt.

Heerlen; 83-jarige gewond bij beroving
Een tot nu toe onbekende bromfietsbestuurder heeft zondagmiddag omstreeks 16.50 uur op de Edisonstraat een 83-jarige inwoonster uit Heerlen van haar handtas beroofd. Hierbij raakte het slachtoffer licht gewond. Zij moest zich in het ziekenhuis aan diverse schaafwonden laten behandelen. De dader naderde het slachtoffer van achteren over het trottoir en griste de tas uit handen van de vrouw, waarbij de vrouw kwam te vallen.
De dader vluchtte in de richting van de Röntgenstraat.

A.J.M. Boosten (Bureau Voorlichting & PR tel.: 045 - 4003050)