Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 28-05-2001
1e Persbericht 28 mei 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Man mishandeld en beroofd
Op het Stationsplein is zondagochtend tussen 3.00 en 3.30 uur een 21-jarige man uit Bakel mishandeld en beroofd door drie mannen. Het slachtoffer wilde een taxi nemen op het Stationsplein toen hij door drie mannen aangesproken werd. Ze vroegen aan hem hoe laat het was. Het slachtoffer reageerde hier niet op. Op een gegeven moment begonnen de drie hem uit te schelden. Toen het slachtoffer hierop reageerde duwden ze hem tegen een aantal fietsen aan. Toen het slachtoffer opstond werd hij geschopt en geslagen door het drietal. Vervolgens zijn ze hard weggelopen. Het slachtoffer mist zijn GSM en zijn horloge. Hij liep verwondingen op aan zijn vingers en heeft last van zijn ribben als gevolg van de mishandeling. De politie stelt een onderzoek in.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Floralaan West is zondagavond rond 20.25 uur een 35-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man bleek een slok te veel op te hebben. Een ademanalyse wees een promillage van 0,75 uit. Hij kreeg een rijverbod van drie uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man valt politie lastig via 112 en 0900-8844 In zijn woning in het stadsdeel Tongelre is zondagavond rond 20.40 uur een 60-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het lastig vallen van de politie door zondag ruim 80 keer te bellen naar de nummers 112 en 0900-8844. Op het moment dat de politie de telefoon aannam begon de persoon aan de andere kant van de lijn te schelden en rare geluiden te maken. De telefoon van de verdachte is in beslag genomen. Hij is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Laagstraat is tussen woensdagmiddag 17.00 uur en zondagavond 22.30 uur een paarse Volkswagen Golf met het kenteken GD-GV-59 gestolen.

Eindhoven: Verdachte van bedreiging en vernieling aangehouden Op de St. Leonardusstraat is zondagavond rond 21.00 uur een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van de tuinpoort van een 32-jarige Eindhovense op de St. Leonardusstraat en het bedreigen van een 34-jarige Eindhovenaar die bij haar was. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Verdachten van vernieling aangehouden
Op de 3e Haagstraat zijn maandagochtend rond 00.40 uur drie mannen uit Helmond (27, 30 en 32 jaar) aangehouden. De mannen worden verdacht van het omtrekken van een lantaarnpaal en het vernielen van een verkeersbord op de Cortenbachstraat. Ook worden zij verdacht van vernielingen op de Mierloseweg. Hier werden een ruit van een pand, een toegangsdeur van een winkel en een buitenspiegel van een auto vernield. De drie zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Fietsen uit schuur gestolen
Uit een schuur behorende bij een woning aan de Basstraat zijn zondag tussen 2.00 en 8.00 uur twee fietsen gestolen. De dader is over de schutting geklommen en heeft vervolgens het schuurtje opengemaakt. Vermoedelijk is dit gebeurd met een valse sleutel.

Geldrop: Inbraak in een winkel
Op de Korte Kerkstraat is maandagochtend tussen 3.50 en 4.00 uur ingebroken in een winkel. De voordeur werd opengebroken door de dader om binnen te komen. Uit de kassa wordt een bedrag van ongeveer 150 gulden vermist.

Riethoven: Geboorteborden interessant object voor dieven Op de Dorpsstraat is zondag tussen 00.00 en 07.00 uur een geboortebord, in de vorm van een liggende fles met erboven op een baby, uit een tuin van een woning gestolen. Het bord was bevestigd aan een ijzeren paal. Het geheel is weggenomen. Op de Burgemeester Knoopsstraat werd rond 00.30 uur een poging gedaan om een geboortebord uit een tuin van een woning weg te nemen. De eigenaar hoorde echter een auto voor de woning stoppen en ging een kijkje nemen. Hij zag een man in zijn voortuin staan die aan het geboortebord stond te trekken. Toen de man de eigenaar zag sprong hij in de kofferbak van de auto die vervolgens wegreed in de richting van de Schoolstraat. De dader had een fors postuur en was tussen de 20 30 jaar oud. Hij had een getint uiterlijk en donker haar.