Politiebericht Friesland: Friesland 28-05-2001 Politieberichten van 28/5 (07.00 tot 13.00 uur)

Heerenveen: neergestoken man gevonden
Op de Coehoorn van Scheltingaweg is maandagmorgen om 05.00 uur een 29-jarige inwoner van Heerenveen zwaargewond aangetroffen. De man bleek onder meer diverse steekwonden te hebben. De man werd gevonden door een 23-jarige inwoner van Noordwolde, die de politie waarschuwde. Het slachtoffer werd in zorgwekkende toestand per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht. Daar werd geconstateerd dat de man steekwonden in zijn rug en borstkas had. Hij verkeert inmiddels buiten levensgevaar, maar heeft nog geen verklaring kunnen afleggen. De politie onderzoekt dit misdrijf met een team van vijf rechercheurs. Maandag wordt in de omgeving van de Coehoorn van Scheltingaweg een buurtonderzoek gehouden. Voor zover nu bekend is het slachtoffer de avond daarvoor op stap geweest in het centrum van Heerenveen. De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen: 0900-8844.

Leeuwarden: inbraak in auto
In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een auto die aan de Arendstuin geparkeerd stond. Nadat een portier was geforceerd werd de autoradio weggenomen. De 46-jarige eigenaar uit Leeuwarden deed aangifte.

Sneek: diefstal buitenboordmotor
In de nacht van zondag op maandag werd vanaf een aan de Selfhelpweg afgemeerde rubberboot een buitenboordmotor gestolen. De motor, een 4,5 pk van het merk Tomos, was met een slot aan de boot bevestigd. De 35-jarige eigenaar uit Scharnegoutum deed aangifte.

Drachten: inbraak kantoorpand
In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een kantoorpand aan De Kolken. Er werd een kopieerapparaat weggenomen. Een 64-jarige inwoner van Drachten deed aangifte.

Bureau Voorlichting & PR: 058 8808272