SurfControl past beeldherkenning van First 4 Internet toe

Rotterdam, mei 2001 - SurfControl, de Internet Filtering Company, gaat haar producten uitrusten met beeldherkenning software van First 4 Internet Limited.

Door de overeenkomst met First 4 Internet kan SurfControl een image engine software pakket ontwikkelen en aanbieden waarmee klanten van het bedrijf het categoriseren van beelden in gegevensbestanden kunnen automatiseren.

Nu filtering een must have product is geworden, is het belangrijk dat onze software steeds meer soorten inhoud kan herkennen. De toevoeging van een voorziening voor beeldherkenning aan onze web- en email producten past in deze ontwikkeling. We hebben het afgelopen jaar een aantal producten beproefd en geëvalueerd. Daaruit is naar voren gekomen dat F4I het meest uitgebreide en meest geavanceerde beeldherkenning software platform aanbiedt. Niet minder dan 95% van de gescande beelden wordt juist geïdentificeerd en gecategoriseerd. We zijn er trots op dat we onze bestaande en nieuwe klanten deze faciliteit nu kunnen bieden , aldus Steve Purdham, CEO SurfControl.

Naar schatting heeft 27% van de Fortune 500 bedrijven te maken met claims vanwege misbruik van email- en Internet systemen door werknemers.

Volgens een onderzoek van IDC Research is 30 tot 40% van de Internet activiteiten van werknemers niet zakelijk. De schadepost voor werkgevers loopt in de miljoenen euro. De noodzaak voor technologische oplossingen is groot; SurfControl schat de omvang van de web- en email filter markt voor de periode 2000 2004 op een kleine 4 miljard euro.