Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 28-05-2001 Persberichten district Sittard (H.P. 15.10) Maandag 28 mei 2001.

Geleen, rijden onder invloed:
Een 33 jarige inwoner van Geleen is maandagmorgen 28 mei 2001 op de Tunnelstraat in Geleen door de politie aangehouden wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Een politiepatrouille controleerde de afgelopen nacht omstreeks 01.30 uur op de Tunnelstraat te Geleen een personenauto die de verkeerde verlichting voerde. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze behoorlijk naar het gebruik van alcohol te ruiken. Toen de automobilist daarop de alcoholblaastest saboteerde werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De daar afgelegde ademanalyse wees een alcoholpromillage aan van bijna 2 promille, een bijna viervoudige overschrijding van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van Geleen werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Een 42 jarige inwoner van het Belgische Maasmechelen werd maandagmorgen omstreeks 03.35 uur op de Jos. Klijnenlaan in Geleen door een politiepatrouille gecontroleerd. Ook deze automobilist rook naar het gebruik van alcohol, waarna hij meegenomen werd naar het politiebureau. De daar afgelegde ademanalyse wees een uitslag aan van
1.6 promille. Tegen de inwoner van Maasmechelen werd proces-verbaal opgemaakt. Ook hij moest zijn rijbewijs achterlaten. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Sittard, inbraak in clubgebouw:
In het voorbije weekeinde heeft ten nadele van de tennisvereniging Game 70 gelegen aan de Sportcentrumlaan in Sittard een inbraak in het clubgebouw plaatsgevonden. Zondagmorgen ontdekte een vroege tennisser een opengebroken raam waarvan de beveiligingsspijlen waren doorgezaagd. Uit het clubgebouw werden onder andere een stereo-installatie, een magnetron en de koelkast ontvreemd. Namens de vereniging is van de inbraak aangifte gedaan.

Amstenrade, woninginbraak:
In de nacht van zaterdag op zondag heeft een inbraak in een woning aan de Streekstraat in Amstenrade plaatsgevonden. Mogelijk door een valse sleutel of een niet afgesloten deur kon de inbreker zich te toegang tot de woning verschaffen. Uit de woning werden een portemonnee met een klein geldbedrag, een GSM, een schooltas, rijbewijzen en visacards ontvreemd. De bewoner heeft van de inbraak aangifte bij de politie gedaan.