mySAP Financials biedt 70% kostenbesparing met Electronic Bill Presentment and Payment Klanten kunnen hun bedrijfsprocessen verbeteren door stroomlijning van de financiële administratie

's Hertogenbosch, 28 mei 2001 - SAP AG kondigt aan dat mySAP Financials zal worden uitgebreid met Electronic Bill Presentment and Payment (EBPP), een geavanceerde functionaliteit die gebruikers in staat stelt elektronische facturen te verstrekken en betalingen via Internet te ondersteunen. De nieuwe mogelijkheid maakt veel handwerk overbodig, verbetert de cash management prognoses en biedt mogelijkheden voor cross-marketing. Volgens een onderzoek van het onafhankelijke consultancy- en marktanalysebedrijf Ovum kunnen - vergeleken met facturering op papier - besparingen tot 70 procent worden gerealiseerd.

Met de nieuwe EBPP richt mySAP Financials zich op een aspect dat steeds belangrijker wordt voor bedrijven die hun operationele efficiency willen verbeteren. "EBPP wordt een essentiële component van e-commerce oplossingen waarbinnen rechtstreeks met de klant contacten bestaan," zegt Kip Martin, senior program director van META Group. "We zijn van mening dat EBPP de bedrijfsprocessen significant kan verbeteren door het beheer van de financiële processen te stroomlijnen."

Zakelijke voordelen van EBPP
De nieuwe EBPP-functionaliteit in mySAP Financials is de eerste service binnen het SAP Financial Supply Chain-initiatief dat zowel business-to-consumer (B2C) als business-to-business (B2B) scenario's zal ondersteunen en een aantal duidelijke zakelijke voordelen biedt voor klanten, waaronder lagere kosten van facturering en transacties; verbeterde voorspelling van de cash flow; vereenvoudigde betaling, settlement en reconciliation; minder 'float' (geld dat onderweg is van de ene rekening naar de andere); meer mogelijkheden voor up-selling; beter customer relationship management en toegenomen klantloyaliteit.
Met de EBPP-functionaliteit kunnen klanten een rekeningoverzicht krijgen van hun toeleveranciers via de website of via een portal van de partij die voor consolidatie zorgt. Ook kunnen zij facturen ontvangen op apparatuur zoals WAP-telefoons. EBPP ondersteunt het 'directe facturatie' model, waarin een leverancier facturen rechtstreeks aan de klanten kan sturen. In de toekomst zal ook het 'consolidator model' worden ondersteund. Binnen dit model kan een bank of een met consolidatie belaste partij een factuur rechtstreeks aan de klant sturen, of indirect in de vorm van een e-mail link.

EBPP maakt nauwere klantrelaties mogelijk
EBPP is nauw geïntegreerd met de mySAP Customer Relationship Management-oplossing ter complementering van de 'customer life cycle'. Daarnaast helpt EBPP bedrijven om nauwere relaties met hun klanten te onderhouden, met mogelijkheden voor cross-selling en upselling. Factuurinformatie vormt waardevolle content voor de enterprise portal van een bedrijf en kan worden gebruikt als marketing tool met name in de business-to-consumer omgeving en bedrijven kunnen een korte tijd een hoog rendement op hun investering realiseren. "EBPP biedt enorme voordelen en een snel rendement van de investering," zegt Hans Dieter Scheuermann, senior vice president van SAP Global Business Unit voor mySAP Financials. "Onze EBPP-functionaliteit is een efficiënte en geavanceerde voorziening die eenvoudig door onze klanten kan worden geïmplementeerd."

Beschikbaarheid
De beschikbaarheid van de EBPP-mogelijkheid in mySAP Financials, die als eerste de business-to-consumer en de business-to-business scenario's van het direct biller model ondersteunt, is gepland voor het vierde kwartaal van 2001. In de periode hieraan voorafgaand zal SAP voor branches zoals retail, overheid, nutsbedrijven en telecommunicatie met een aantal klanten gaan samenwerken.

Over mySAP.com
mySAP.com - samengesteld uit business-to-business marktplaatsen, op rollen gebaseerde portals, bedrijfsapplicaties en services voor applicatiehosting - stelt klanten in staat om snel een e-business omgeving te creëren.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in e-business software-oplossingen. Met behulp van mySAP.com verbeteren mensen overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij de operaties en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens. Op dit moment gebruiken ruim 13.500 bedrijven verspreid over meer dan 100 landen software van SAP. Het totaal aantal SAP-installaties is wereldwijd gestegen tot boven 30.000. Met dochterondernemingen in meer dan 50 landen genereerde SAP in boekjaar 2000 een omzet van EUR 6,27 miljard. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Meer informatie over SAP is te vinden op www.sap.com.