Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 28-05-2001 2e Persbericht 28 mei 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Straatroofteam houdt twee opnieuw twee verdachten van bromfietsberovingen aan
Het straatroofteam heeft maandag rond 8.00 uur opnieuw twee verdachten van bromfietsroven aangehouden. Het gaat om een 16-jarige en een 18-jarige Eindhovenaar. Beiden zijn in hun woning aangehouden. Vorige week maandag werden reeds een 14-jarige en een 16-jarige Eindhovenaar in hun woning aangehouden. De jongens worden ervan verdacht de afgelopen tijd diverse slachtoffers op gewelddadige wijze van hun bromfiets te hebben beroofd. Inmiddels is bekend dat zij verdacht worden van de bromfietsroven op de Luxemburglaan, Hondsruglaan en Damocleslaan. Op de Hondsruglaan werd zelfs een bromfietster met een mes in haar hand gestoken. De 14-jarige en 16-jarige verdachten die vorige week maandag werden aangehouden zijn inmiddels voorgeleid en in bewaring gesteld. De 3e en 4e verdachte zijn in verzekering gesteld.

Eindhoven: Bromfietsers bekeurd voor het rijden zonder helm Op de Winston Churchillaan zijn vanmiddag omstreeks 11.10 uur twee bromfietsers bekeurd voor het rijden zonder helm. Een van hen dacht slim te zijn door, na twee maal vorderen, zijn identiteit niet te geven. Dit kwam hem op een boete van 180 gulden te staan.

Eindhoven: Verdachte onder verzet aangehouden
In zijn woning in het stadsdeel Strijp is maandagochtend rond 9.20 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie stelde een onderzoek in nadat zij een melding kreeg van een ruzie tussen een man en zijn vriendin. De man opende de deur toen de politie aanbelde en bedreigde hen met een houten balk. Onder hevig verzet kon hij aangehouden worden. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Diefstal uit een schuur
Uit een schuur aan het Hemelrijkdijkje zijn tussen zondag 14.00 uur en maandag 08.00 uur, twee boormachines, een zaagmachine en een slijpmachine weggenomen. Onbekend is hoe men de schuur is binnen gekomen.

Aarle-Rixtel: Verdachte aangehouden
Na een zoektocht met een diensthond heeft de politie maandagochtend rond 4.15 uur in een weiland aan de Bosscheweg twee mannen (25 en 27 jaar) aangehouden. De mannen hielden zich schuil in het gras. De diensthond zag de verdachten het eerst en beet de 25-jarige man in zijn arm. Beiden worden verdacht van het betreden van een terrein aan de Bosscheweg. Getuigen zagen het tweetal over de poort van het terrein klimmen en waarschuwden de politie. De 25-jarige man is voor behandeling aan de hondenbeet naar het ziekenhuis gebracht. Beiden worden ingesloten voor verder onderzoek.

Best: Man onder invloed botst tegen geparkeerde auto en verkeersbod Op de Hoofdstraat is zondagavond rond 22.00 uur een 26-jarige automobilist uit Best gewond geraakt. De man reed vermoedelijk met een hoge snelheid twee autos op de Hoofdstraat voorbij en raakte hierbij in een slip waarop hij tegen een geparkeerde auto botste. De geparkeerde auto is door de botsing gekanteld. Hierna reed hij tegen een verkeersbord. Vervolgens is de automobilist met het verkeersbord onder zijn auto doorgereden. Op het trottoir bij de kruising Prins Bernardlaan Kruisparkweg werd de man aangetroffen. Hij is met rugklachten en verwondingen aan zijn hoofd overgebracht naar het Catharinaziekenhuis. De man wordt verdacht van het besturen van een auto met een slok te veel op. Er is een bloedproef afgenomen bij de man en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Mishandeling
Een 17-jarige inwoner van Deurne is zondagmorgen omstreeks 00.45 uur op de Zeilbergsestraat zonder enige aanleiding door een blanke jongen,
1.80 1.85 cm lang, donkerbruin kort haar, breed postuur, met een dikke gouden ketting om zijn hals, van zijn fiets geduwd. Het slachtoffer kwam te vallen en zag, toen hij opstond, dat er meerdere personen naar hem toe kwamen. Hij werd door een van hen met kracht in zijn gezicht geslagen. Hierna liepen de dader(s) weg. Bij onderzoek in het ziekenhuis bleek dat hij een gebroken jukbeen had opgelopen. De politie stelt een onderzoek in.

Waalre: Bromfietscontrole
Op de Eindhovenseweg is tussen 07.30 uur en 09.30 uur een verkeerscontrole, speciaal op het weggedrag van bromfietsers, gehouden. De volgende bekeuringen werden uitgedeeld:

10 bromfietsers werden bekeurd omdat zij op het fietspad reden;

6 bromfietsers reden op een bromfiets met teveel vermogen;

3 bromfietsen waren niet voorzien van een gele plaat;


1 bromfietser kon het certificaat niet tonen;


1 bromfiets was niet voorzien van een deugdelijke uitlaat;


1 bromfietser overschreed de toegestane snelheid.