Productschap Wijn

Nieuws

Grootse presentatie wijnen uit Western Australia

Proefschrift organiseert:

Grootse Presentatie wijnen uit Western Australia

Datum: 28 mei

Tijd: 13:00 17:00 uur

Locatie: Golden Tulip Barbizon Palace, Prins Hendrikkade 59-72, 1012 AD Amsterdam, Prins Hendrikzalen 1-4

Voor: pers, sommeliers, chefs, restaurateurs, vakhandel

Met name grote wijnbedrijven hebben er de afgelopen decennia voor gezorgd dat Australië definitief een plaats op de wereldwijnmarkt heeft veroverd. De laatste tijd gaat de aandacht van de consument enerzijds en de bedrijven anderzijds steeds meer uit naar typiciteit van de druivensoort en terroir- en klimaatkenmerken van specifieke regios. Herkomstgebieden als Barossa Valley, Coonawarra en Padthaway zijn inmiddels vrij algemeen bekend.

Western Australia bleef tot voor kort een tamelijk onbekend gebied; dit komt voor een groot deel door de geïsoleerde ligging. Kwaliteit blijft echter nooit lang verborgen en hoewel Western Australia slechts 3% van de totale Australische wijnproductie levert, ontdekken steeds meer liefhebbers de bijzondere kwaliteiten van de wijnen uit deze zeer gematigde klimaatzone.

De volgende bedrijven staan centraal tijdens de presentatie op 28 mei en worden vertegenwoordigd door eigenaren en/of winemakers.

Black George Wines

Hamelin Bay

Capel Vale

Brookland Valley

Palandri

Salitage

Galafrey

Gloucester Ridge

Xanadu

Hotham Valley

Fermoy Estate

Cullen Wines

Happs

Voyager

Sandalfords

Willespie

Hesperos

Leeuwin Estate

Aanmelding voor deze proeverij is mogelijk per fax (020 624 50 28) of e-mail (winestone@wxs.nl). Er zijn geen kosten voor deelname verschuldigd.


Copyright © 1996-2001 Productschap Wijn / Wijninformatiecentrum