ABVAKABO FNV

Actietrein ziekenhuizen dendert voort (23mei)

Op maandag 28 mei gaan de acties van de bonden ABVAKABO FNV, CFO CNV, FHZ, NU 91 en de Unie Zorg en Welzijn voor een goede CAO-Ziekenhuizen weer onverminderd voort. In vele tientallen ziekenhuizen wordt actie gevoerd door de werknemers.
Vele tientallen operaties zijn uitgesteld, meer dan duizend polikliniekbezoeken afgezegd en vele maaltijden niet bereid. Er wordt gestaakt op röntgenafdelingen, laboratoria,
fysiotherapie/revalidatie-afdelingen, instellingskeukens, operatiekamers en poliklinieken. Talloze onderzoeken en behandelingen vinden geen doorgang. Ook administraties, technische diensten en schoonmaakdiensten staken.

De acties vinden plaats omdat er nog steeds geen goede CAO-Ziekenhuizen is afgesloten. De werknemers zijn het wachten beu en zijn door de onwrikbare opstelling van de NVZ steeds meer bereid tot harde acties. Inmiddels gaat aanstaande maandag de vierde actieweek in.

Het actiecomité van het Rotterdamse Sint Franciscus Gasthuis heeft komende maandag 28 mei vanaf 13.00 uur een gesprek met minister Borst over haar opvattingen over het CAO-conflict. De minister bezoekt op die dag het ziekenhuis. Het personeel draait op deze dag zondagdiensten.

Op 30 mei 2001 is er tevens een grote regionale actiebijeenkomst in Haren (Gr) voor het ziekenhuispersoneel in Groningen, Friesland en Drenthe.

Overzicht geplande acties ziekenhuizen

Bijgewerkt tot: 23-5-2001 17:03

25 mei

Beverwijk: Rode Kruis Ziekenhuis, een 24 uurs zondagsdienst op de afdeling radiologie.

Beverwijk: Rode Kruis Ziekenhuis, een 24 uurs zondagsdienst in het laboratorium m.u.v. trombosedienst.

Hilversum: Streekziekehuis Gooi-Noord (locatie Hilversum) een zondagsdienst op de operatiekamers m.u.v. van oncologische operaties.

Hoorn: Westfries Gasthuis, staking van 6.00 tot 20.00 uur in de keuken, er zullen eenvoudige vervangende maaltijden worden verstrekt.

Roosendaal: Franciscus Ziekenhuis, een zondagsdienst van 7.45 tot 16.45 uur op de operatiekamer m.u.v. van (sub) acute operaties.

Rotterdam: Revalidatiecentrum Rijndam Adriaan Stichting, een zondagsdienst van 7.00 tot 17.00 uur op de behandelafdeling Z.

Terneuzen: Stichting Zorgsaam (divisie ziekenhuis Zeeuws Vlaanderen), zondagsdienst van 8.00 tot 24.00 uur op de fysiotherapie (loc. Oostburg en Terneuzen).

Venlo: Stichting Ziekenhuizen Noord Limburg, zondagsdienst van 7.00 tot 17.00 uur op het klinisch hematologisch laboratorium, priklab. en de buitenposten priklab. Venray en Venlo.

28 mei

Goes: St. Oosterschelde Ziekenhuizen een 24 uurs opnamestop op de kinderafdeling.

Leeuwarden: Radiotherapeutisch Instituut Friesland een werkonderbreking van 15.00 tot 16.30 uur op alle afdelingen.

Roermond: Laurentius Ziekenhuis, een zondagsdienst van 7.00 tot 23.00 uur op de röntgen inclusief de echo röntgen, CT MRI, nucleaire geneeskunde, eerste hulp en gipskamer.

Rotterdam: Ikazia Ziekenhuis, een werkonderbreking van 11.00 tot 13.00 uur op de verpleegafdelingen, OK, paramedische diensten, laboratorium, röntgenafdeling, personeelsrestaurant, technische dienst m.u.v. de apotheek, administratie en de facilitaire dienst.

Rotterdam: Sint Franciscus Gasthuis, een zondagsdienst van 7.15 tot 16.15 uur op het operatiecomplex, m.u.v. spoed- en oncologische operaties. Rotterdam: Sint Franciscus Gasthuis een zondagsdienst van 7.30 tot 16.00 uur op de kinderafdeling.

Rotterdam: Sint Franciscus Gasthuis een zondagsdienst van 8.30 tot 17.00 uur op het medisch micrologisch laboratorium.

29 mei 2001

Brunssum Stichting Gezondheidszorg Oostelijk Zuid Limburg (Atrium Medisch Centrum) een zondagsdienst 8.00 tot 17.30 uur van de poliklinische bloedafname op alle locatie m.u.v. buitenpoli.

Delft: Reinier de Graaf Gasthuis, een zondagsdienst van 8.00 tot 22.00 uur op alle verpleegafdelingen m.u.v. IC en spoedeisenende hulp.

Enschede: Medisch Spectrum Twente, een 24 uurs zondagsdienst op de afdelingen cardiologie, gynaecologie, hartfunctie, urologie en dagbehandeling.

Geldrop: St. Annaziekenhuis, een werkonderbreking van 13.45 tot 15.15 uur op alle onderdelen en afdelingen.

Gouda: Groene Hart Ziekenhuis, een 24 uurs zondagsdienst van de operatiekamer m.u.v. spoed, geplande sectios en oncologie.

Heerlen: Stichting Gezondheidszorg Oostelijk Zuid Limburg (Atrium Medisch Centrum) een zondagsdienst 8.00 tot 17.30 uur van de poliklinische bloedafname op alle locatie m.u.v. buitenpoli.

Kerkrade: Stichting Gezondheidszorg Oostelijk Zuid Limburg (Atrium Medisch Centrum) een zondagsdienst 8.00 tot 17.30 uur van de poliklinische bloedafname op alle locatie m.u.v. buitenpoli.

Rotterdam: Medisch Centrum Rijnmond-Zuid (locatie zuider), zondagsdienst van 7.15 tot 15.45 uur van de verpleegafdeling kindergeneeskunde, waarbij ouders en familie worden ingeschakeld voor de verzorging.

Terneuzen: St. Zorgsaam, een zondagsdienst van 8.00 tot 17.00 uur op de afdeling dagbehandeling op de locatie de Honte en Antonius.

Waalwijk: Twee Steden Ziekenhuis een 24 uurs zondagsdienst op de operatiekamer en het snijdende gedeelte van afdeling dagbehandeling op de locatie Waalwijk.

30 mei 2001

Apeldoorn: Gelre Ziekenhuizen, een werkonderbreking van 7.30 tot 11.30 uur op de operatiekamers en anesthesie m.u.v. van de verkoever.

Assen: Wilhelminaziekenhuis, 24 uurs staking van de röntgenafdeling.

Assen: Wilhelminaziekenhuis, 24 uurs zondagsdienst van de dag/weekopname m.u.v. van chemokuren.

Delfzijl: Delftzicht Ziekenhuis een 24uurs staking van de polikliniek.

Delfzijl: Delftzicht Ziekenhuis een 24uurs staking op de centrale sterilisatie.

Doetinchem: Slingerlandziekenhuis een 24 uurs zondagsdienst op de afdeling dagbehandeling, short-stay F2, patiëntentransport en de polikliniek.

Dokkum: Talma Sionsberg, een werkonderbreking van 12.00 tot 14.00 uur op de afdeling dagbehandeling.

Dokkum: Talma Sionsberg, een zondagsdienst van 8.00 uur tot 17.00 uur op de operatiekamers.

Drachten: Ziekenhuis Nij Smillinghe, 24 uurs staking van de technische dienst.

Drachten: Ziekenhuis Nij Smillinghe, 24 uurs staking van de voedingsdienst m.u.v. bijzondere diëten.

Emmen: Zorggroep Suydevelt Scheper Ziekenhuis, een 24 uurs staking van de fysiotherapie/revalidatie en de röntgen.

Hengelo: Ziekenhuis Groep Twente, locatie Streekziekenhuis Midden Twente, een 24 uurs zondagsdienst op de afdeling radiologie.

Hengelo: Ziekenhuis Groep Twente, locatie Streekziekenhuis Midden Twente. Een werkonderbreking van 13.00 tot 15.00 uur op de poliklinieken, functieafdeling en afsprakenbureau.

Hilversum: Ziekenhuis Hilversum, een zondagsdienst van 8.00 tot 17.00 uur op de afdeling centrale goederenontvangst, distributie, post en reproservice.

Groningen: Martini Ziekenhuis, een 24 uurs staking op de afdeling cytoscopieën, poliklinische OKs, de centrale sterilisatie, het anaestheologisch spreekuur, afdeling anesthesie t.b.v. de poliklinische OKs, endoscopieën en spoedeisende hulp t.a.v. de lopende afspraken op de locatie van Swieten en Ketwich.

Heerenveen: Ziekenhuis Tjongerschans, een 24 uurs zondagdienst op alle onderdelen en afdelingen m.u.v. de operatiekamer, anesthesiologie, oncologie, sluder en verkoever.

Helmond: Elkerliek Ziekenhuis Helmond, een 24 uurs zondagsdienst van alle onderdelen en afdelingen.

Hoogeveen: Ziekenhuis Bethesda, de warme maaltijd wordt vervangen door een broodmaaltijd door de keuken en een 24 uurs staking van de polikliniek, de röntgenafdeling, de technische dienst en het laboratorium.

Meppel: Diaconessenhuis, een werkonderbreking van 9.30 tot 11.30 uur van de verpleegafdeling B1 t/m 6, C1 en D2.

Meppel: Diaconessenhuis Ziekenhuis Meppel, een werkonderbreking van 9.30 tot 11.30 uur op de verpleegafdelingen B1 t/m 6, C1 en D2. Een 24 uurs staking van de OK en de centrale sterilisatie

Noordbergum: Zorggroep Noorderbreedte (locatie Nieuwe Toutenburg) een opnamestop in het hele huis en een staking van de keuken.

Noordbergum: Zorggroep Noorderbreedte, locatie Nieuw Toutenburg, een 24 uurs weekenddienst van de huishoudelijke dienst.

Sneek: Antonius Ziekenhuis een 24 uurs zondagsdienst op de afdeling kort verblijf m.u.v. chemotherapie en pijnbestrijding.

Sneek: Antonius Ziekenhuis een 24 uurs staking op de röntgenafdeling en dagverpleging.

Stadskanaal: Refaja Ziekenhuis, 24 uurs staking van de röntgen, er is ook geen röntgen op de poli, operatiekamer en pijnpoli.

Veghel: Ziekenhuis Bernhoven, een zondagsdienst van 7.00 tot 17.00 uur op beide locaties op alle onderdelen m.u.v. oncologische OKs en polis.

Vlissingen: Ziekenhuis Walcheren een werkonderbreking van 8.00 tot 9.00 uur en van 11.00 tot 13.00 uur op de afdeling fysiotherapie.

Vlissingen: Ziekenhuis Walcheren het personeel van het laboratorium gaat in het zwart werken, zwarte koffie schenken en pamfletten uitdelen de hele dag.

Vlissingen: Ziekenhuis Walcheren telefonische onbereikbaarheid (m.u.v. een spoednummer) van 8.00 tot 17.00 uur van de polis urologie, geriatrie, KNO, plastische chirurgie, gynaecologie, psychiatrie, reumatologie, interne, cardiologie, neurologie, orthopedie en chirurgie.

Vlissingen: Ziekenhuis Walcheren, stelt de administratieve handelingen uit, ten gunste van de patiëntenbehandeling op de afdeling klinische neurofysiologie.

Winschoten: Sint Lucas Ziekenhuis, een 24 uurs zondagsdienst op de behandelpoli (m.u.v. de functie afdeling en poli-bali), dagverpleging op de locatie afdeling Oost 2 en Noord 2 (m.u.v. oncologische dagverpleging), röntgenafdeling (m.u.v. geplande echos), schoonmaakdienst en transport (m.u.v. schoonmaakdienst en transport van de OK).

31 mei 2001

Delft: Reinier de Graaf Gasthuis, een werkonderbreking van 13.00 tot 17.00 uur op de OKs.

Dokkum: Talma Sionsberg, werkonderbrekingen van 9.30 tot 10.00 uur, van 12.00 tot 13.00 uur en van 14.30 tot 15.00 uur op het klinisch chemisch laboratorium.

Franeker: Zorggroep Noorderbreedte, locatie Franeker een 24 uurs zondagsdienst van het klinisch chemisch lab t.a.v. medische intrumentele dienst.

Leeuwarden: Zorggroep Noorderbreedte (Medisch Centrum Leeuwarden), een 24 uurs staking van de poliklinieken.

Leeuwarden: Zorggroep Noorderbreedte (Medisch Centrum Leeuwarden), een 24 uurs staking van de afdeling nucleaire geneeskunde, afdeling poliklinisch lab en de afdeling routine lab./klinisch chemisch lab. m.u.v. schildklier- en oncologische patiënten op de locatie Noord en Zuid.

Leeuwarden: Zorggroep Noorderbreedte (Medisch Centrum Leeuwarden), een 24 uurs opnamestop op de afdeling gynaecologie, KNO en orthopedie op de locatie Noord.

Leeuwarden: Zorggroep Noorderbreedte (Medisch Centrum Leeuwarden), een 24 uurs zondagsdienst radiologie op alle locaties.

Leeuwarden: Zorggroep Noorderbreedte, 24 uurs staking van de fysiotherapie op de locatie Medisch Centrum Leeuwarden Noord en Zuid.

Leeuwarden: Zorggroep Noorderbreedte (Medisch Centrum Leeuwarden Zuid), een 24 uurs opnamestop (m.u.v. spoed en oncologische patiënten) op de chirurgsche afdelingen K, L, M en S.

Leeuwarden: Zorggroep Noorderbreedte werkonderbreking van 13.00 tot 15.00 uur van het magazijn, transport en patiëntentransport op de locatie Medisch Centrum Leeuwarden.

Noordbergum: Zorggroep Noorderbreedte, locatie Toutenburg een 24 uurs zondagsdienst van het klinisch chemisch lab t.a.v. medische intrumentele dienst.

Rotterdam: Medisch centrum Rijnmond Zuid, locatie Clara, het achterwege laten van de basiszorg, waarvoor mantelzorg wordt ingeschakeld op A2 (longafdeling ), C4 (interne geneeskunde), C5 (neurologie), C7 (orthopedie), A7 (plastische chirurgie, dermatologie, KNO, urologie, neurologie, neurochirurgie), A9 (algemene chirurgie), C9 (oncologische chirurgie) en A10 (traumatologie, gynaecologie).

Terneuzen: St. Zorgsaam, een zondagsdienst van 8.00 tot 17.00 uur op de poliklinieken van het ziekenhuis Zeeuws Vlaanderen.

Tilburg: Revalidatiecentrum Leypark, een werkonderbreking van 12.00 tot 13.00 uur op alle afdelingen.