Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PVDA

Den Haag, 23 mei 2001

Op weg naar een nieuwe overheid

Ad Melkert op bezoek bij nieuwe generatie lokale PvdA-bestuurders

In de week van 28 mei brengt fractievoorzitter Ad Melkert samen met plaatselijke wethouders en Kamerleden werkbezoeken aan diverse projecten in acht steden. De werkbezoeken zijn bedoeld om inzicht te geven in de lokale agenda op gebieden die een raakvlak hebben met het rijksbeleid. Daarnaast wordt gekeken naar de nieuw ontwikkelde relaties met bijbehorende verantwoordelijkheden tussen politiek, overheid en burgers.

Maandag 28 mei gaat Ad Melkert naar Tilburg. In deze stad wordt het wijkbeheerplan van de wijk Groenewoud nader bekeken. In de middag bezoekt hij in het kader van het thema veiligheid onder meer call-center 'De Buitenlijn' in Apeldoorn.

Den Haag is de derde stad die wordt bezocht, en wel op dinsdag 29 mei. In het kader van het thema zorg wordt het buurthuis Sam Sam en het gezondheidscentrum 'De Rubenshoek' bezocht.

Woensdag 30 mei is Ad Melkert 's ochtends te gast in Zaanstad. Hier wordt aandacht besteed aan beroepsonderwijs en sport. In de middag gaat Ad Melkert naar Bos en Lommer. Hier bezoekt hij onder andere een activiteitencentrum voor allochtonen.

Leeuwarden is de volgende stad waar een bezoek wordt afgelegd. Op donderdag 31 mei wordt hier de herinrichting en de bereikbaarheid van de binnenstad bekeken. Het programma wordt die dag vervolgd in Assen. In Assen staat het integraal beheer openbare ruimte centraal.

Deze werkbezoekenreeks eindigt op vrijdag 1 juni in Nijmegen, waar onder meer een stedenbouwkundig gebied in het oude centrum wordt bezocht. De week wordt afgesloten met een centrale bijeenkomst in het stadhuis, K. Nieuwstraat 6 te Nijmegen waar van 12.30 tot 14.00 uur ervaringen met nieuwe initiatieven worden uitgewisseld.

Het uitgebreide programma voor maandag 28 en dinsdag 29 mei vindt u in bijgaande persberichten.