Gemeente Eindhoven

nieuws | persberichten

Persbericht: 28 mei 2001

Interesse om opdracht te geven voor de bouw van uw eigen woning?

De gemeente Eindhoven biedt u de kans

De gemeente Eindhoven zoekt particulieren die als opdrachtgever willen optreden voor de bouw van vier stadswoningen aan de Strijpsestraat waar zij ook zelf gaan wonen.

Op de Strijpsestraat heeft de gemeente grond voor de bouw van vier stadswoningen in een rij. De gemeente Eindhoven zoekt mensen die als particulier opdrachtgever deze woningen willen laten bouwen en daar zelf ook in gaan wonen. Als de toekomstige bewoner zelf ook opdrachtgever is geweest voor zijn eigen woning heeft hij of zij ook de maximale zeggenschap over het ontwerp en de inrichting. Zij die reeds inge-schreven staan voor een bouwkavel in Eindhoven krijgen voorrang bij de toewijzing.

De gemeente stelt maar een paar randvoorwaarden en verder hebben de opdracht-gevers de maximale vrijheid om hun toekomstige woning naar eigen inzicht vorm te geven. De belangrijkste randvoorwaarden zijn dat alle vier de opdrachtgevers één architect en één aannemer toegewezen krijgen, terwijl toch sprake moet zijn van vier verschillende maar aan elkaar gebouwde woningen. Verder moeten de woningen duurzaam (milieuvriendelijk) worden gebouwd volgens de gemeentelijke DUBO-lijst. De locatie is geschikt voor woningen met een grootte van 450 à 500 m³. De minimale stichtingskosten zullen f. 400.000,- (e 181.512,09) bedragen. Parkeren moet gebeuren in een garage op eigen terrein. Op de locatie worden bovendien nog 6 garageboxen gerealiseerd voor buurtbewoners.

De gemeente introduceert met dit bouwplan een nieuwe vorm van woningbouw-ontwikkeling met de nadruk op de individuele woonwensen van de consument.
Belangstelling kan vóór 20 juni 2001 kenbaar worden gemaakt door middel van inschrijfformulieren, die verkrijgbaar zijn op de stadsdeelkantoren en via de website van de gemeente (www.eindhoven.nl). Op het inschrijfformulier moeten kandidaten verklaren serieus geïnteresseerd te zijn en financieel voldoende draagkrachtig om de bouw van een eigen woning te financieren. De selectie van de kandidaten zal gebeuren op basis van loting door notariskantoor Schäfer.

Inschrijfformulieren kunnen worden ingediend bij Notariskantoor Schäfer, Postbus 109, 5600 AC Eindhoven.