Huizer Reddingsbrigade

Zeiler komt om op IJmeer.

Nieuws van Maandag, 28 mei 2001

Een 33-jarige man uit Den Haag is vrijdagavond verongelukt door een ongeval met een zeilboot op het IJmeer bij Almere.

Vrijdagavond kwam er via de marifoon de noodmelding binnen van een omgeslagen zeilboot waarbij één persoon vermist was geraakt. De reddingboten uit Blaricum, Huizen en Naarden spoedde zich richting de Warenar tussen Pampus en het Muiderzand

Bij het overstag gaan sloeg de zeilboot over de kop. De Hagenaar raakte vermoedelijk verstrikt in de tuigage. Het lukte de overige bemanningsleden niet hem op tijd te bevrijden. Het slachtoffer raakte onderkoeld en verdronk.

Een passerende catamaran zeiler trachtte te helpen en verliet zijn eigen boot. De achtergebleven zeiler kon niet voorkomen dat deze even later omsloeg en op de keien van de Warenar belandde.

Het slachtoffer is door omstanders aan boord gebracht van een toevallig passerend passagiersschip waar door de inmiddels gearriveerde reddingsbrigades van Naarden en Huizen gestart zijn met de reanimatie.

De man werd direct overgebracht naar de Jachthaven Muiderzand waar twee ambulances klaar stonden. De man is vervoerd naar het ziekenhuis maar is helaas overleden. De andere twee opvarenden kwamen met de schrik vrij. De zeilboot is geborgen door de reddingboot uit Blaricum. De hulpverlenende catamaran is door een van de boten van Reddingsbrigade Naarden van het eiland afgehaald en rechtop gezet.

Bron : De Telegraaf / Reddingsbrigade Blaricum / Huizer Reddingsbrigade - 28-05-2001


*** Praat mee over dit onderwerp op het prikbord! ***
© Reddingsbrigade.nl

(advertentie)