Gemeente Driebergen


Inloopavond duurzaam veilige inrichting woongebieden D en G

De gemeente organiseert op dinsdag 29 mei a.s. van 20.00 tot 21.30 uur een inloopavond om de plannen van de duurzaam veilige inrichting (30 km zone) van de woongebieden D (gebied tussen de A12/Hoofdstraat/Diedrichslaan-weth. Verhaarlaan/Arnhemsebovenweg) en G (gebied ten noordoost van de Arnhemsebovenweg) te presenteren. Tijdens deze avond is geen vaste agenda en kunt u gedurende de genoemde tijden binnen komen wanneer u dat wilt. De inlooploop avond wordt georganiseerd in Zalencentrum Nieuw Salem, de Lei 86.

De gemeente Driebergen-Rijsenburg is momenteel bezig met de uitvoering van het Startprogramma Duurzaam Veilig. In dit startprogramma worden maatregelen getroffen om de verkeersveiligheid te verhogen. Een van de onderdelen van het Startprogramma is de inrichting van verblijfsgebieden. Hiertoe worden grote gebieden ingericht tot 30 km/h zones.

Vorig jaar is met de planvorming begonnen voor de gebieden D en G uit het meerjaren-programma verkeersveiligheid om tot de herinrichting te komen. Door middel van twee werkavonden hebben de bewoners de mogelijkheid gehad om mee te denken aan de te nemen maatregelen. Alle informatie, opmerkingen en vragen uit deze werkavonden en de gevoerde correspondentie is intussen verwerkt en wij menen gekomen te zijn tot een uitgekristalliseerd plan.

Deelgebied G:

Door middel van het aanbrengen van een aantal snelheidsvertragende maatregelen zal het gebied worden ingericht als 30 km zone. Ook de Traaij (gedeelte Arnhemsebovenweg tot aan de bebouwde kom grens) zal als 30 km zone worden ingericht. Om mogelijk sluipverkeer te voorkomen is er een fysieke afsluiting gepland in de W. van Abcoudelaan (tussen de Van Heeckerlaan en de Wetstein Pfisterlaan) en een bussluis in de M. van Carnbeelaan (tussen de J. van Limbeecklaan en de Beaufortlaan)

Deelgebied D:

Door middel van het aanbrengen van een aantal snelheidsvertragende maatregelen zal het gebied worden ingericht als 30 km zone. Hierdoor wordt het mogelijke sluipverkeer door de wijk ontmoedigd. De Loolaan is een gebiedsontsluitingsweg waardoor de maximale snelheid 50 km/h blijft. Overigens worden op een aantal kruispunten snelheidsvertragende maatregelen getroffen in de vorm van 50 km-plateaus

Graag stellen wij de belanghebbende in de gelegenheid kennis te nemen van de plannen. Hiervoor organiseren wij op 29 mei aanstaande een inloopavond voor beide deelgebieden. Op deze inloopavond zullen de plannen getoond worden. Ambtenaren van de afdeling beleidszaken zullen beschikbaar zijn voor het beantwoorden van vragen.

Alle bewoners van de betreffende gebieden krijgen een brief thuisgestuurd met als bijlage een kaartje met de te nemen maatregelen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer A. Vlug van de afdeling Beleidszaken, telefoonnummer 525252.
meer informatie: