Gemeente Oosterhout

Gemeente gaat verklaring van geen bezwaar aanvragen voor bouwplannen Bouwlingplein

Als gemeenteraad daar in juni mee instemt

Als de gemeenteraad daar in zijn vergadering van 26 juni a.s. mee instemt, zal de gemeente een verklaring van geen bezwaar aanvragen voor de bouwplannen voor het Bouwlingplein. Daarmee komt de realisatie van de plannen voor dit deel van het centrum weer een stap dichterbij.

In de raadsvergadering van 6 maart jl. is het voorstel tot het aanvragen van een verklaring van geen bezwaar voor de eerste keer aan de orde geweest. Dat voorstel is door de gemeenteraad na een lange discussie verworpen. De raad was van mening dat - gelet op gedane toezeggingen in het verleden - de diverse bouwplannen op het Bouwlingplein in één bouwstroom moeten worden uitgevoerd. Dat betekent met name dat de procedure voor de verschillende bouwplannen tegelijk moet worden opgestart.

Om dit te bewerkstelligen is in de afgelopen weken intensief overleg gevoerd met de verschillende partijen (Amstelland, HRA en Robbe). Naar de mening van burgemeester en wethouders kan uit dat overleg worden geconcludeerd, dat tussen partijen de nodige afspraken zijn gemaakt. Met Amstelland is overeenstemming bereikt over de gewenste aanpassingen van haar bouwplan.

De drie verschillende plannen worden nu in één voorstel aan de gemeenteraad voorgelegd. Tegen de plannen van HRA en Amstelland, die eerder al ter inzage hebben gelegen, is een aantal zienswijzen ingediend. B. en w. stellen voor die zienswijzen ongegrond te verklaren. Het gewijzigde plan van Amstelland en het plan van Robbe liggen sinds 17 mei jl. ter inzage. De termijn waarbinnen zienswijzen tegen deze plannen kunnen worden ingediend sluit op 13 juni a.s.. Zo snel mogelijk daarna zullen b. en w. hun reactie geven op de eventueel ingediende zienswijzen.

Oosterhout, 29 mei 2001