Gemeente Maassluis

21-5-2001

Fietsenactie bij NS-stations Maassluis

Op dinsdag 29 mei 2001 wordt er een fietsenactie gehouden bij de NS-stations Maassluis-Centrum en Maassluis-West. De actie is georganiseerd door het bureau wijkbeheer van de gemeente en wordt ondersteund door de politie. De actie is bedoeld om de bezitters van de fietsen er op te wijzen dat het de bedoeling is de fietsen in de daarvoor bedoelde fietsenstalling te zetten. Dit in het kader van Maassluis Schoon, Heel en Veilig, het motto van wijkbeheer.

Alle fietsen die los op het stationsplein aangetroffen worden zullen tijdens de actie in de openbare fietsenstalling worden gezet met een labeltje er aan. Op het labeltje komt een mededeling te staan over de actie. De fietsen die vast zijn gezet aan bijvoorbeeld een hek zullen eveneens worden voorzien van een labeltje. Om klachten over beschadigingen te voorkomen zal van iedere fiets een foto worden gemaakt. Op de beide stationspleinen wordt een bord geplaatst over de actie. Bij het station-centrum wordt in verband met de actie een gratis stalling in de betaalde fietsenstalling aangeboden. Echte fietswrakken die worden aangetroffen zullen direct worden afgevoerd. Wel wordt even nagekeken of de betreffende fietsen niet als vermist zijn opgegeven.
De actie wordt s morgens vanaf 10.00 uur gehouden bij het NS-station Maassluis- Centrum, s middags vanaf 13.30 uur is station Maassluis-West aan de beurt.