Persbericht

ONLINE ZEILCURSUS MET CISCO SYSTEMS
Catamaranzeilen op het droge

Amsterdam, 29 mei 2001 - Vanaf vandaag is het mogelijk om op de website van de Ronde om Texel catamaran-zeillessen te volgen. Met het e-seminar 'zeilen' introduceert Cisco Systems een nieuwe manier van leren. Het door Cisco gesponsorde zeilteam Larsen - Van Geest, winnaars van de Ronde om Texel 1999, geeft de online instructies. In het eerste seminar komen de grondbeginselen van het catamaran zeilen aan de orde. In negen minuten maakt het zeilteam de cursist wegwijs in de wereld van het catamaranzeilen. Voor meer ervaren zeilers is er een drie minuten durend e-seminar met tips voor deelname aan de Ronde om Texel. Naast de instructeurs verschijnt een presentatie op het beeldscherm over de besproken zeiltheorie. De online zeilcursussen zijn kosteloos te volgen op www.roundtexel.com door te klikken op de button 'online leren'.

Met de online zeilles laat Cisco zien dat e-learning op uiteenlopende fronten inzetbaar is. De cursisten bepalen zelf wanneer en waar zij hun zeiltraining volgen. Dat kan thuis of op het werk zijn, maar ook in de trein. "Mensen enthousiast maken voor de catamaran zeilsport is nu gemakkelijk. Ze kunnen zelfs hun eerste zeilles volgen zonder een nat pak te halen", aldus zeilprof Gerhard van Geest.

Voor het volgen van het e-seminar is naast een pc met internetverbinding en het programma Windows Media Player minimaal een 28,8 Kb/s-verbinding voor geluid of een 56 Kb/s-verbinding voor geluid én bewegend beeld nodig. Als de verbinding een lagere snelheid heeft dan 56 Kb/s kan de cursist de presentatie volgen zonder bewegende beelden.

Over Cisco Systems
Cisco Systems, Inc (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor Internet. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. In Nederland is Cisco gevestigd in Amsterdam. Cisco heeft meer dan 43.000 werknemers en realiseerde in boekjaar 2000 een omzet van 18,93 miljard dollar. Nieuws en informatie zijn beschikbaar op http://www.cisco.nl.

###

Voor meer informatie over:

- De Ronde om Texel, zie www.cisco.nl/roundtexel (klik op banner online leren voor de online zeilseminars)

- Larsen/Van Geest Sailing Team, zie www.larsen-vangeestsailingteam.nl
Beeldmateriaal van de online zeilcursussen kunt u vinden op: http://www.dlvpr.nl/cgi-bin/pers/beeldkl_dlv.pl?KL63&&nieuws/algemeen

Perscontact:
Karin van Geelen
Public Relations
Cisco Systems
Telefoon: 020-342 34 12
mailto:kgeelen@cisco.com

Hella van Leeuwen
DLV Public Relations
Telefoon: 023-554 20 30
http://www.dlvpr.nl/pressroom
mailto:info@dlvpr.nl