Hewlett-Packard


SNEL EN FLEXIBEL IN KLEUR FAXEN MET NIEUWE STANDALONE HP-FAX

Gebruikersvriendelijke functies voor probleemloos faxen

Amstelveen, 29 mei 2001 - Hewlett-Packard, marktleider in de faxmarkt*, introduceert de HP Fax 1220. Deze professionele standalone kleurenfax voor normaal papier biedt geavanceerde mogelijkheden voor zakelijke toepassingen. Het is hiermee een gemakkelijk te gebruiken, flexibel communicatiemiddel dat de efficiëntie en productiviteit verhoogt. De fax is uitermate geschikt voor het drukbezette kantoor.

De HP Fax 1220 produceert faxen van hoge kwaliteit, met helder zwarte tekst en heldere kleuren. Faxen worden verzonden met een snelheid van drie seconden per pagina (bij een modemsnelheid van 33,6 kbps). Het apparaat heeft 100 snelkiestoetsen en tien toetsen voor het kiezen van veel gebruikte nummers. De HP Fax 1220 kan snel en eenvoudig faxen versturen naar maximaal twintig locaties tegelijkertijd.

Volgens Sywert Schadenberg, marketing manager Consumer Business, groeit de faxmarkt nog steeds. HP is in korte tijd marktleider geworden in deze markt. Een startende ondernemer heeft behoefte aan een fax, waardoor er nog steeds een groei bestaat in de initiële vraag naar faxen. Bovendien vervangen steeds meer eindgebruikers hun thermische fax voor een inkjetfax met normaal papier. De kwaliteit van de inkjetfax is veel hoger en bovendien vervaagt de tekst niet, zoals bij de thermische technologie. Het merendeel van de verkochte faxen kan inmiddels in kleur faxen.

De HP Fax 1220 ontvangt faxen desgewenst in kleur op gewoon papier. Belangrijke kleurendocumenten zijn hierdoor snel te ontvangen en met de doorstuurfunctie ook snel verder te verspreiden. Paginas worden naar het geheugen gescand voordat het verzenden begint. Dit minimaliseert de kans op fouten. Ook kunnen faxen in het geheugen worden opgeslagen om later, als bijvoorbeeld het telefoontarief lager is, te worden verzonden. De HP Fax 1220 kan ook snel kwalitatief hoogstaande kleurenkopieën maken. Hierbij kan het origineel worden verkleind of vergroot en kunnen in één keer 99 kopieën van één origineel worden gemaakt.

De verkooopadviesprijs van de HP Fax 1220 is fl 699,- incl BTW.

Telefoonnummer voor eindgebruikers voor vragen over producten, aanvragen van documentatie en informatie over verkooppunten: 020 - 547 66 66.

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en oplossingen voor een always-on internetinfrastructuur.

HP behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.



Privacy verklaring Juridische voorwaarden © 1994-2001 Hewlett-Packard Company