Vindex biedt nog specifiekere indexering

Haarlem, 29 mei 2001 - Vanaf vandaag is het mogelijk met Vindex nog geavanceerder te zoeken naar informatie op het Nederlandse web. De vindmachine www.vindex.nl van ICT-uitgever IDG.nl, introduceert vijf expertisegebieden waarbinnen op elk moment de meest actuele en accurate resultaten worden geïndexeerd.

De informatiebehoefte van de Nederlandse internetgebruiker wordt steeds specifieker, enerzijds door het steeds groter wordende aanbod van informatie en anderzijds door de diversiteit aan activiteiten die men via internet onderneemt. Aan de diensten die de internetter helpen bij het vinden van de juiste informatie, worden steeds meer eisen gesteld. Met de nieuwe, onderscheidende dienst komt Vindex haar gebruikers hierin tegemoet.

Naast de mogelijkheid op trefwoord het Nederlandse web af te zoeken, kan men vanaf nu gebruik maken van vijf expertisegebieden, te weten: Nieuws, Financieel, Telecom, Reizen en Muziek. Zo kunnen gebruikers het zoekterrein al vooraf afbakenen tot het voor hen relevante internetgebied. Voor deze categorieën is niet voor niets gekozen. De aan deze categorieën gerelateerde zoekwoorden zijn al geruime tijd in de top tien van zoekwoorden te vinden.

"Door het verder perfectioneren van de databasetechnologie komen gebruikers nog sneller en nog dichter bij de door hun gewenste informatie", aldus Wiebe Weikamp, ontwikkelaar van Vindex. "Zoekopdrachten worden uitgevoerd in dat specifieke gebied, waardoor bezoekers niet meer worden geconfronteerd met voor hun niet relevante internetpagina's. De Nieuws-vertical bijvoorbeeld wordt vijf keer per dag ververst, waardoor men ook daadwerkelijk het laatste nieuws over een bepaald onderwerp vindt".

De introductie van de nieuwe vinddienst heeft er tevens toe geleid de 'look and feel' van de site aan te passen. Nog steeds vindt de bezoeker op www.vindex.nl een overzichtelijke site waar de vindservice centraal staat. De site heeft wel een frissere, onderscheidende lay-out gekregen die de herkenbaarheid vergroot en het sitebezoek zal veraangenamen.

Over Vindex
Vindex is een internet-vindmachine van ICT-uitgever IDG.nl, die zich beperkt tot het Nederlandse deel van internet. Dat wil zeggen: alle domeinen die eindigen op .nl en een aantal gedefinieerde .com- en .net-domeinen. Vindex is te vinden op www.vindex.nl.