persbericht

Plug-and-play PKI token nu met 32 Kb geheugen

Hengelo, 29 mei 2001 - De iKey 2032 geeft de gebruiker mobiliteit, veiligheid en beter beheer tot meerdere applicaties gebaseerd op Public Key Infrastructure. De iKey 2032 is een compacte plug-and-play elektronische sleutel die geen lezer nodig heeft, geschikt is voor directe plaatsing in de USB-poort van een PC of laptop en die bovendien beschikt over 32 Kb geheugen. Het authenticatie token van Rainbow Technologies ondersteunt belangrijke PKI omgevingen zonder dat enige speciale software-integratie benodigd is. De iKey 2032 combineert krachtige PKI authenticatie met de opslag van digitale certificaten en private key encryptie in één sleutel. ICT-beveiliger IntroCom uit Hengelo brengt de iKey 2032 in de Benelux op de markt.

Ondersteuning van PKI systemen
De iKey 2032 ondersteunt enterprise, business-to-business en business-to-consumer applicaties die gebouwd zijn met alle belangrijke PKI systemen. PKI applicaties worden steeds vaker gebruikt voor de beveiliging van Internet, E-commerce, extra- en intranetten. Met PKI zijn gegevens ontoegankelijk voor iedereen, behalve voor degene voor wie de informatie is bestemd. Bovendien heeft de ontvanger zekerheid over de identiteit van de verzender van de gegevens.

Opslag van digitale certificaten
De iKey 2032 kan gebruikt worden in combinatie met Microsoft (Internet Explorer en Outlook), Netscape, Entrust, Baltimore, Xcert, Verisign, Cybertrust, Checkpoint, Aventail, KyperPASS en anderen. De iKey 2032 kan digitale certificaten opslaan, private key paren genereren op een fysiek token en digitale handtekeningen uitvoeren. Met de iKey Software development Kit (SDK) kunnen gebruikers eigen PKI applicaties geschikt maken voor de iKey.

Sterke beveiliging
Wachtwoorden, software certificaten en zelfs fingerprint sensoren halen niet de beveiligingsvereisten die veel banken, gezondheidsinstellingen, overheden en E-business projecten stellen. Door certificaatopslag en handtekeningen van de kwetsbare PC's te verwijderen en in de iKey 2032 te plaatsen, neemt de kans op interne en externe beveiligingsaanvallen sterk af.

De IntroCom Groep
IntroCom en IntroWeb vormen samen de IntroCom Groep. IntroCom is specialist op het gebied van ICT-beveiligingen. IntroWeb is gespecialiseerd in het leveren van internet-totaaloplossingen, waaronder access, e-commerce en payment. Steeds meer organisaties ontdekken het belang van beveiliging op het internet, intranet, extranet en lokale pc's en notebooks. Door de unieke combinatie van specialisaties kan de IntroCom Groep gericht adviseren over de laatste ontwikkelingen en zinvolle toepassingen.

Einde persbericht
Kijkt u voor meer informatie en afbeeldingen op www.ikey.nl en www.introcom.nl

Contact
Bas Holla
Marketing & communicatie IntroCom Groep
nieuws@introcom.nl
tel. 074-2430105 www.introcom.nl Sterk in ICT beveiliging fax. 074-2429895 www.introweb.nl Sterk in Internetoplossingen