Gemeente Weerselo

Datum plaatsing: 30 mei 2001
OFFICIËLE PUBLICATIES

Bekendmaking vaststelling verordening onroerende-zaakbelastingen 2001 Op 22 maart 2001 heeft de raad de Verordening
onroerende-zaakbelastingen 2001 vastgesteld, waarin de hierna genoemde tarieven voor het belastingjaar 2001 zijn opgenomen.

Eigenarenbelasting woningen: f 6,23 per f 5.000 Gebruikersbelasting woningen: f 4,99 per f 5.000 Totale OZB woningen: f 11,22 per f 5.000
Eigenarenbelasting niet-woningen f 7,37 per f 5.000 Gebruikersbelasting niet-woningen f 5,90 per f 5.000 Totale OZB niet-woningen: f 13,27 per f 5.000
Deze verordening treedt in werking met ingang van de eerste dag na die van bekendmaking. De bekendmaking vindt plaats door opneming van het besluit onder volgnummer 1 in het "Register vastgestelde belastingverordeningen" dat door iedereen kosteloos kan worden ingezien op het bureau Financieel Beleid van de locatie Denekamp. Tegen betaling is een kopie verkrijgbaar.

Ter informatie

Eind mei zullen de aanslagen gemeentelijke belastingen worden opgelegd, hierop staan het rioolrecht, de afvalstoffenheffing, de hondenbelasting en de lastenverlichting (zgn. "Zalmsnip") vermeld. In de tweede helft van dit jaar volgen de aanslagen onroerende-zaakbelastingen.
RUIMTELIJKE ORDENING
Vrijstellingen op grond van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en van bestemmingsvoorschriften:
B en W zijn van plan vrijstelling te verlenen voor de volgende bouwplannen:

* Uitbreiden woonhuis aan de Lattropperstraat 74 te Denekamp. Vrijstelling wordt verzocht voor het verkleinen van de minimaal voorgeschreven afstand tot de zijdelingse perceelsgrens met maximaal 10%.

* gedeeltelijk vergroten woongedeelte boerderij aan de Kerspelweg 17 in Tilligte. Vrijstelling wordt verzocht voor het overschrijden van de max. toegestane inhoud tot een maximum van 700m3 i.v.m. inwoning.

De vrijstellingsverzoeken liggen met ingang van 31 mei 2001 gedurende veertien dagen ter inzage op het bureau VROM, locatie Denekamp. In die tijd kan iedereen de zienswijze over het voornemen tot het verlenen van de vrijstellingen schriftelijk bekend maken bij B en W.

"Wijzigen agrarisch bouwperceel".

Met toepassing van artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en met inachtneming van het bepaalde in artikel 36 van het bestemmingsplan 'Buitengebied' hebben burgemeester en wethouders de grenzen van het agrarisch bouwperceel Reimerweg 11 te Rossum gewijzigd.
Dit besluit kan tijdens de openingsuren ingezien worden bij de afdeling VROM. Tegen dit besluit kan krachtens het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum van toezending aan de aanvrager een bezwaarschrift worden ingediend bij burgemeester en wethouders van Denekamp, postbus 11, 7590 AA Denekamp. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met mevrouw D. Oude Mulders tel. 0541-669664.
Voornemen tot het verlenen van vrijstelling ex. artikel 19 Wet op de Ruimtelijke Ordening
"Kern Ootmarsum"
toepassing van artikel 19, derde lid, vrijstelling te verlenen van de geldende bestemmingsplanvoorschriften ten behoeve van het gebruik van het perceel Kloosterstraat 25 te Ootmarsum voor kantoordoeleinden.

gedurende de periode van 31 mei tot en met 27 juni 2001 voor een ieder ter inzage op de afdeling Algemene Zaken van de locatie Ootmarsum, opnemen met de heer H.J.J. Meijer, telefoon 0541-288888. Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder een zienswijze omtrent het voornemen tot het verlenen van vrijstelling bij Burgemeester en Wethouders, postbus 11, 7590 AA te Denekamp, kenbaar maken.

Tevens is een melding bouwvoornemen ingediend voor het bouwen van een tuinhuis bij de woning:

Villapark 1 te Ootmarsum (M38/2001);

Het bouwplan wijkt af van -de voorschriften van- het bestemmingsplan inzake het overschrijden van het maximale oppervlak voor een 'hobbyruimte' waartoe het tuinhuis wordt gerekend. Burgemeester en wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
Alvorens daartoe te besluiten ligt het bouwplan met ingang van 31 mei a.s. gedurende 4 weken voor een ieder ter inzage op de afdeling gemeentewerken van de gemeentesecretarie locatie Ootmarsum (openingstijden 8.30 - 12.00 uur; buiten deze uren na -telefonische- afspraak). Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent de bouwaanvraag kenbaar maken bij burgemeester en wethouders.

Ook ligt met ingang van 31 mei 2001 gedurende 4 weken voor iedereen ter inzage het bouwplan van de heer M. Vrijkorte, het Korink 7 te Rossum voor het bouwen van een kinderdagverblijf met dienstwoning op een perceel aan de Grotestraat te Rossum, plaatselijk bekend gemeente Weerselo, sectie F, nr. 1985 (ged).

Burgemeester en wethouders zijn voornemens om na afloop van de termijn van terinzagelegging aan Gedeputeerde Staten van Overijssel een verklaring van geen bezwaar te vragen met het doel om, vooruitlopend op het van kracht worden van een herzien bestemmingsplan, ten behoeve van dit bouwplan vrijstelling te verlenen van het geldend bestemmingsplan.

Gedurende bovengenoemde termijn van 4 weken kunnen schriftelijk bedenkingen tegen het verlenen van de gevraagde vrijstelling worden ingediend bij Burgemeester en wethouder van Denekamp, Postbus 11, 7590 AA te Denekamp.
Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij de locatie Denekamp de
* Vasserweg 21 te Nutter. Plaatsen van een tuinhuisje. Burgemeester en wethouders maken bekend dat in de periode van 17 t/m 22 mei 2001 bij de locatie Weerselo een aanvraag bouwvergunning is ingekomen voor het bouwen van een woning met inwoning t.v.v. een bestaande woning aan de Kerkweg 20- 20a in Deurningen.

Het bouwplan kan tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling VROM, cluster bouwzaken, locatie Weerselo


* de Sperwer 7 te Denekamp. Plaatsen van een carport.
* Johanninksweg 22 te Denekamp. Bouwen van een erker.
* Stroothuizerweg 29 te Denekamp. Bouwen van een erker en plaatsen van twee dakkapellen

* Lindenweg 3 te Denekamp. Plaatsen van een dakkapel en dakopbouw.
* Varwick 14 te Tilligte. Uitbreiden van een berging en keuken
* de Roerdomp 34 te Denekamp. Vergroten van een woonhuis de vergunningverlening aan de houder van de vergunning bezwaren bij burgemeester en wethouders worden ingediend.
Burgemeester en wethouders van Denekamp hebben besloten bouwvergunning te verlenen voor:

* het uitbreiden van een schoolgebouw aan de Kerkewei 2 in Rossum (03.07.2001);

* het vergroten van een schoolgebouw aan de St. Remigiusstraat 5 in Weerselo (03.07.2001);

* het vergroten van een bedrijfspand t.b.v. kinderopvang aan de Raadhuisstraat 8 in Weerselo (03.07.2001);

* het plaatsen van een tuinhuisje aan de Wenshofsteeg 4 in Weerselo (03.07.2001) en

* het verbouwen en uitbreiden van een woning tot inwoning aan de Oldenzaalsestraat 6-6a in Rossum (03.07.2001). SLOPEN
Verleende sloopvergunningen en positieve reacties op melding sloopvoornemen

Burgemeester en wethouders bekend dat bij de locatie Denekamp de hierna vermelde sloopvergunning zijn verleend:


* Harwichsdijk 4 te Denekamp. Slopen van een dak.
* Klokkenpad 1 te Denekamp. Slopen van asbesthoudende dakplaten.
* Aaksbergweg 6 te Lattrop-Breklenkamp. Slopen van twee bergingen.
* Gravenveen 6 te Lattrop-Breklenkamp. Slopen van twee kassen.
* Brandlichterweg 64 te Denekamp. Slopen van een vee- en kapschuur.
* Oranjestraat 23 te Denekamp. Slopen van een fietsenstalling. Tegen voornoemde besluiten kunnen binnen zes weken na bekendmaking van de vergunningverlening aan de houder van de vergunning bezwaren bij burgemeester en wethouders worden ingediend.
Terinzagelegging ontwerp-beschikking

Op het bureau VROM van het gemeentehuis in Denekamp ligt met ingang van 31 mei tot 29 juni 2001 op maandag- t/m vrijdagmorgen van 08.30 uur tot 12.30 uur en buiten kantooruren op telefonische afspraak ter inzage de ontwerp-beschikking op de aanvraag om een milieuvergunning voor het veehouderijbedrijf van de maatschap Groeneveld, Laagsestraat 72 in Oud-Ootmarsum.

Burgemeester en wethouders willen de vergunning onder voorschriften verlenen om de nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken.

Hiertegen kan iedereen vóór 29 juni 2001 bij
burgemeester en wethouders gemotiveerde schriftelijke bedenkingen inbrengen. Als daarom wordt gevraagd, worden de persoonlijke gegevens van degene, die schriftelijke bedenkingen heeft ingebracht, niet bekendgemaakt. Ook dit verzoek moet vóór 29 juni 2001 bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

Zolang de ontwerp-beschikking ter inzage ligt, kan iedereen om een openbare zitting vragen om mondelinge bedenkingen in te brengen of over de ontwerp-beschikking van gedachten te wisselen. Daarvoor kan men bellen met het bureau VROM (telefoon 0541-358862).

Op de afdeling VROM, locatie Weerselo, ligt met ingang van 31 mei 2001 op werkdagen
van 08.30 tot 12.30 uur, alsmede buiten kantooruren, na telefonische of schriftelijke afspraak, gedurende vier weken ter inzage het ontwerp van het besluit op de aanvraag van:

De heer H.G.J.M. Franken Volmerink, Bornsestraat 43 te Saasveld voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning voor een horecabedrijf, manege, schietbanen (luchtdruk) en het bedrijfsmatig houden van paarden.

Bedenkingen tegen het ontwerp-besluit kunnen door een ieder tot en met 28 juni 2001 schriftelijk worden ingediend bij het gemeentebestuur. OVERIGE VERLEENDE VERGUNNINGEN

Collectevergunning
Het college van burgemeester en wethouders heeft voor week 23 van maandag 4 juni tot en met zaterdag 9 juni a.s. vergunning verleend voor het collecteren door het Nationaal Epilepsie Fonds voor het grondgebied van de voormalige gemeente Weerselo. OPHALEN HUISVUIL

In verband met Pinksteren wordt de inzameling van maandag 4 juni in Deurningen, Rossum, Saasveld en Weerselo verschoven naar dinsdag 5 juni 2001.
U wordt verzocht dinsdagochtend tijdig uw container, dus vanaf 7.30 uur aan de openbare weg te zetten, zodat u niet het risico loopt dat de bak niet geledigd wordt.

KOOPZONDAG DEURNINGEN ROSSUM, SAASVELD EN WEERSELO Het college van burgemeester en wethouders heeft maandag 4 juni 2001 Tweede Pinksterdag aangewezen als extra koopzondag voor de dorpen Deurningen, Rossum, Saasveld en Weerselo.
De winkels mogen geopend zijn van 10.00 - 17.00 uur. Deze koopzondag heeft dus betrekking op de voormalige gemeente Weerselo

STORINGSDIENST DRUKRIOLERING

Tijdens kantooruren kunt u storingen melden via de plaatselijke locaties.
Buiten kantooruren:

LOCATIE DENEKAMP
J.B.Mollink telefoon: 352928 of 06-23561038
G.B.M.Kuipers telefoon: 221239 of 06-51290264

LOCATIE WEERSELO
F. Munsterhuis telefoon: 06- 54673369
P. Oude Essink Nijhuis telefoon: 06- 54673371

LOCATIE OOTMARSUM
W. Veldhuis: telefoon: 0541- 28 88 55
(alleen tijdens kantoortijden)
Melding storing overige nutsvoorzieningen

GRATIS BELLEN
Gas en Elektra
0800 - 3366112

Waterleiding
0800 - 1421

Kabeltelevisie
0800 - 0221475

ACTIVITEITEN

Zondag 3 juni :
Van 14.00-17.00 uur is de Plechelmuskerk met gebrandschilderde ramen in Saasveld weer geopend voor het publiek. Verder kunt u een overblijfsel van de vroegere kasteel bezichtigen en is de wandelroute van plm. 3 km door fraai natuurschoon de moeite waard.

Ouderensoos Ootmarsum
Bijeenkomst op donderdag 31 mei a.s. met als onderwerp: Hoe worden lekkere ijsjes gemaakt?

afsluiting van dit seizoen en voor vervoer kunt u nummer 29 35 48 bellen.

Heemkunde Ootmarsum
Excursie Heemkunde Ootmarsum naar Huize Singraven: Op zaterdag 16 juni om 17.00 uur heeft de Heemkunde Ootmarsum voor leden en donateurs een excursie gepland naar Huize Singraven te Denekamp. Voor de deelnemers zal dan een deskundige en gezellige rondleiding worden verzorgd. Uiteraard zal de historie van het landgoed worden belicht, mede aan de hand van het rijke culturele erfgoed en de kostbaarheden welke het Huis in haar bezit heeft. De deelnemers wordt verzocht voor eigen vervoer te zorgen en om 16.40 uur zich te verzamelen bij restaurant de Watermolen. Kosten per persoon Fl 9,-. Opgave graag vóór 9 juni telefonisch of schriftelijk bij Ben van Benthem tel. 0541-292277.

Genealogieweekend: Het weekend van 19 en 20 mei stond in het teken van de genealogie. Er was een interessante expositie en velen maakten gebruik van de mogelijkheid om zich door de Genealogische Werkgroep Twente te laten voorlichten over stamboomonderzoek. Deze werkgroep presenteerde ook een nieuw boek in haar reeks Twentse genealogische en historische bronnen: het Kerkeraedsboek (NG) Ootmarsum 1632 - 1786 en Ledematenboek (NG) Ootmarsum 1652 - 1776. Achterin het boek staat een index op achternaam. Het boek is te koop in het Molenhuisje Smithuisstraat 2, Ootmarsum voor het bedrag van Fl. 30,-.

Genealogiewerkgroep II: Wij starten met een tweede genealogiewerkgroep, als u belangstelling heeft kunt u zich aanmelden bij Ben van Benthem tel. 0541-292277. Deze werkgroep wil gebruik gaan maken van de moderne middelen, zoals internet en genealogische computerprogramma's voor het opzoeken, opslaan, en afdrukken van stambomen, parentelen, e.d..

Postduivenvereniging " de Othmarvliegers"
Uitslag wedvlucht Nivellen, afstand 270 en 231 duiven op 21 mei 2001:


1: B. Steggink 11.45.10

2: B. Steggink 11.49.55

3: M.Laarhuis 11.53.46

4: B.Steggink 11.54.24

5: B.Steggink 11.55.29

Badmintonclub de Schalm. Maandagavond 18 juni wordt de gebruikelijke jaarvergadering van B.C. de Schalm gehouden in Restaurant "het Twents Ethoes" te Ootmarsum. Aanvang 20.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom.

In het afgelopen seizoen is er door de competitieteams weer met veel inzet gestreden. Ondanks de zware indeling zijn alle drie teams in de middenmoot geëindigd hetgeen een goed resultaat genoemd mag worden.

De training en de speelavond beginnen weer op de donderdagavonden zodra de schoolvakanties afgelopen zijn. Voor info bellen met Ine Kaptein 0541-292375.