Rational kondigt volledige ondersteuning aan voor Microsoft Visual Studio.NET

Schiphol-Rijk, 29 mei 2001 - Rational Software, lid van het Microsoft Visual Studio Integration Programma, werkt met Microsoft samen aan het verhogen van de integratie tussen de Microsoft Visual Studio.NET Integrated Development Environment (IDE) en Rationals complete reeks van ontwikkeltools, waaronder het analyseren van vereisten, visueel modelleren, het beheren van veranderingen en configuratie, en tests.

Rational zal al haar producten geschikt maken voor gebruik binnen de Visual Studio.NET IDE. Dit betekent dat klanten gebruik kunnen maken van de onlangs door Microsoft aangekondigde enterprise raamwerken en sjablonen, alsmede het Open Tools Platform.

"Microsoft en Rational werken samen aan de integratie van de Rational-tools met de Visual Studio.NET IDE. Daarmee ontstaat de meest complete oplossing voor .NET-ontwikkelaars," zegt Tom Button, vice president van de .NET Developer Tools Group bij Microsoft. "Rational Studio is de enterprise 'life-cycle' aanvulling voor Microsoft Visual Studio.NET, waarmee .NET-ontwikkelteams de beschikking krijgen over een toonaangevende en volledig geïntegreerde oplossing voor de gehele ontwikkelcyclus."

Rational maakt tevens bekend dat Rational Quantify en Rational PureCoverage, gebruikt kunnen worden binnen de IDE van zowel de bètaversie van Visual Studio.NET als in de uiteindelijke versie. Deze producten helpen bij het garanderen van de betrouwbaarheid, de volledigheid en het testen van softwareoplossingen, alsmede voor het samenstellen van prestatieprofielen.

"Rational is sinds lange tijd partner van Microsoft en ondersteunt al enkele jaren het ontwikkelen met Visual Studio," zegt Eric Schurr. Senior vice president of Marketing bij Rational. "We willen deze ondersteuning voortzetten met Visual Studio.NET, waarbij we streven naar een nog betere integratie."

Rational ondersteunt ook Microsoft SQL Server 2000 in de data-modelleringsfuncties van Rational Rose en Rational Suite DevelopmentStudio. In het kader van inspanningen om Microsoft .NET volledig te ondersteunen, zal Rational tevens verder gaan met het ontwikkelen van ondersteuning voor Microsoft .NET Enterprise Servers.

"We zijn blij met de aankondiging van Rational dat zij de .NET Enterprise Servers zal ondersteunen," zegt Chris Atkinson, vice president van de .NET Enterprise Servers bij Microsoft. "Terwijl Microsoft haar capaciteiten voor grote organisaties verder uitbouwt, zorgt Rational er voor dat deze klanten kunnen profiteren van het .NET-platform met de tools die zij nodig hebben."

Over Rational Software
Rational Software biedt een platform voor software-ontwikkeling dat de time-to-market versnelt en de kwaliteit van de software verbetert. Deze geïntegreerde oplossing voor de gehele levenscyclus combineert de beste software-engineeringaanpak, toonaangevende tools en professionele services. Negentig bedrijven uit de Fortune 100 en 49 bedrijven uit de Fortune e-50 bouwen software met de Rational-oplossing. Dit open platform wordt uitgebreid door honderden partners die meer dan 500 aanvullende producten en diensten leveren. IDC heeft Rational vier opeenvolgende jaren erkend als marktleider wat betreft omzet in verschillende applicatieontwikkel- en - implementatiemarkten. Rational is opgericht in 1981 en is een van 's werelds grootste softwarebedrijven. Het bedrijf telt meer dan 3700 werknemers wereldwijd en behaalde in het boekjaar dat eindigde in maart 2001 een omzet van $815 miljoen. Rational maakt deel uit van de Nasdaq-100 Index.