LCI Technology Group NV

Persbericht

LCI SmartPen benoemt Executive Vice-President and Chief Operating Officer

's-Hertogenbosch, Nederland/Newton, MA, USA, 29 mei 2001 Edmond J. Blausten is per 1 juni 2001 benoemd tot Executive Vice-President en Chief Operating Officer van LCI SmartPen Inc. in de Verenigde Staten. Tot nu toe was de heer Blausten Chief Technical Officer bij Capital One Financials (NYSE: COF). Capital One is één van de top creditcard maatschappijen in de Verenigde Staten met een creditcard omzet van 30 miljard US dollars en meer dan 30 miljoen uitgegeven creditcards.

De heer Blausten heeft meer dan twintig jaar ervaring in de wereldwijde communicatie en de technologie industrie in management functies bij ITT World Communications, EDS (Electronic Data Systems) en GTECH Corporation, die allen genoteerd staan aan de New York Stock Exchange.

De heer Blausten vertegenwoordigt de Amerikaanse regering in de United Nations Standards Committee, verantwoordelijk voor het opstellen van voorschriften, reglementen en voorwaarden voor de communicatie tussen de landen in de wereld. De heer Blausten is een mondiale manager die in vele landen, waaronder ook China, heeft gewerkt.

"De benoeming van de heer Blausten hangt nauw samen met de komende uitbouw en activiteiten van LCI SmartPen. De toenemende vraag van gebruikers en onze lange termijn strategie voor SMARTpen® maken een uitbreiding van het management team, zowel in Europa als in de Verenigde Staten, noodzakelijk," zegt de heer Asseer, Voorzitter en CEO LCI Technology Group en LCI SmartPen.

"De enorme mogelijkheden van SMARTpen®, de uitdaging om deze nieuwe technologie in de wereldmarkt te plaatsen en de mogelijkheid om lid te worden van het management team van een fantastisch bedrijf, zijn kansen die zich maar één keer in je leven voordoen. Ik ben echt enthousiast met deze kans. De timing is perfect", aldus de heer Blausten. De SMARTpen® is het enige biometrische authenticatie apparaat dat als een balpen op gewoon papier schrijft en derhalve heel normaal en gemakkelijk te gebruiken is. De SMARTpen® biedt End-to-End elektronische beveiliging door de combinatie van biometrische authenticatie, elektronische handtekeningen, digitale handtekeningen en apparaatidentificatie..LCI Technology Group (LCI) is een groep van 35 bedrijven actief in de Informatie en Communicatie Technologie.

Bij de bedrijven van LCI werken wereldwijd circa 1100 personen. De medewerkers van LCI zijn hoog gespecialiseerde ICT consultants, ontwikkelaars, uitvoerders en projectmanagers. Zij stellen hun kennis in dienst van meer dan 400 grote bedrijven en overheden.

LCI bedrijven zijn actief op de volgende gebieden: on-line education; security; wireless office information (B2B); Execution Chain Management; software & consulting; secure printing; authentication; E2E security; encryption; integration and services; media on-line content; content development; helpdesk; customer support; network monitoring; outsourcing; application software; application service providers; security consulting; mobile application development, etc. LCI Technology Group is genoteerd op de effectenbeurs van Amsterdam, Euronext Amsterdam (tickersymbool: LCI).
LCI Technology Group heeft over de eerste helft van het financiële boekjaar 2000/2001 (van 1 mei tot en met 31 oktober 2000) een omzet van ¤ 150,7 miljoen en een netto winst na belasting van ¤ 5,1 miljoen gerealiseerd.
Sinds 1994 is de winst na belastingen per LCI aandeel jaarlijks gemiddeld gestegen met meer dan 50 %. LCI is actief in 14 landen in Europa en de Verenigde Staten met bedrijven die onder meer zijn gevestigd in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Tsjechië en de Verenigde Staten van Amerika.
Het hoofdkantoor van LCI Technology Group NV is gevestigd in Nederland. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met: LCI Technology Group N.V.
Tel.: + 31 73 645 5255
Fax + 31 73 645 5296
E-mail info@nl.lcigroup.com

Opmerking: Bepaalde verklaringen en uitspraken in dit persbericht, voor zover niet historisch van aard en verifieerbaar, zijn ' en kunnen worden beschouwd als verwachtingen ten aanzien van toekomstige gebeurtenissen en resultaten met betrekking tot LCI Technology Group N.V. en haar zakelijke operaties. De voorspellingen die uit deze verklaringen en uitspraken kunnen worden afgeleid, zijn onderhevig aan risicofactoren en onzekerheden en als gevolg hiervan kunnen de daadwerkelijke resultaten van de LCI Technology Group N.V.hiervan aanzienlijk afwijken.

Gepubliceerd op 29 mei 2001