Persbericht

Laatste kans in Natuurmuseum Brabant
De tentoonstelling Natuurlijk, de Kat! is nog tot en met 2e pinksterdag te zien. Dit is ook de laatste mogelijkheid om met de lentespeurtocht Licht op Groen door Natuurmuseum Brabant te speuren.

Natuurlijk, de Kat!
Veertien kunstenaars zijn met het thema de kat aan de slag gegaan. Het resultaat is een bonte verzameling van zo'n honderd schilderijen, sieraden, beelden en gebruiksvoorwerpen, waarvan een gedeelte te koop is. In het trappenhuis wordt duidelijk van welke familie de kat afstamt en wat de overeenkomsten met oom leeuw en tante tijger zijn. Verder heeft hier de gelaarsde kat een plekje, maar ook de jeweetwel-kater van Jan Kruis.

Lapjeskat en fotowedstrijd in museumcafé
Voor kinderen die van katten en knutselen houden, liggen in het museumcafé lapjes, lijm, scharen, papier en kleurpotloden klaar om een lapjeskat te maken. In het café hangen ook de vaak grappige, soms ontroerende foto's van de fotowedstrijd. Tot en met 2e pinksterdag kunnen kattenbezitters een foto van hun kat inleveren bij de entree van het museum en meedingen naar één van de prijzen.

Licht op groen
In de winter houden de dieren buiten zich heel rustig, maar in de lente zijn ze volop in de weer. Kinderen van 4 tot en met 10 jaar kunnen met de lentespeurtocht ontdekken wat er precies met planten en dieren gebeurt in het voorjaar. Ze zoeken het eten van de bijen en hommels, het nestje van de kievit en het jonkie van het damhert. Aan het eind krijgen ze een lentekleurplaat om in te kleuren.

Meer informatie
Wil je meer weten over de katten, de lentespeurtocht of andere activiteiten van Natuurmuseum Brabant? Kijk dan op de nieuwe website www.natuurmuseumbrabant.nl.

Natuurmuseum Brabant is gevestigd aan de Spoorlaan 434 te Tilburg, tegenover het busstation van Tilburg CS. Het museum is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. 1e Pinksterdag is Natuurmuseum Brabant gesloten en op 2e pinksterdag is het museum geopend van 13.00 tot 17.00 uur.