Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Brood en banket is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

29-05-2001

Delacre Ede wordt overgenomen door VDB Holdings

United Bisqcuits heeft vanmiddag bekend gemaakt aan Ronald Zwijnenburg, vakgroepbestuurder van CNV Brood en banket, dat Delacre in Ede overgenomen wordt door de investeringsmaatschappij VDB Holdings. VDB Holdings wil investeerders zoeken voor de koekjesfabriek.

Zwijnenburg: "Ik heb het vermoeden dat hier het spreekwoord van toepassing is: De een z'n dood is de ander z'n brood. Deze investeerder zal geĂŻnteresseerden zoeken bij de concurrentie van Delacre. Dit kan betekenen dat die hun productie overhevelen naar Ede. Zo blijft de Delacrefabriek misschien open, maar zullen de klappen in arbeidsplaatsen elders in het land vallen." VDB Holdings heeft twee voorwaarden gesteld om de overname door te laten gaan. Een daarvan is dat de ondernemingsraad een positief advies moet afgeven. Delacre hoopt dat dit binnen vier weken kan. En de tweede voorwaarde is dat de financiering snel rond komt. Mocht dit niet lukken dan sluit Delacre Ede alsnog op 1 januari 2002 de poorten. In dat geval wil Zwijnenburg een sociaal plan met de directie van United Biscuits sluiten voor de 148 werknemers van Delacre. Zwijnenburg heeft op 21 juni aanstaande wederom een afspraak met de directie. Dan hoopt hij meer te horen over de stand van zaken.
Zwijnenburg: "Wat Delacre nodig heeft is omzet. Ze wordt nu overgenomen door een bedrijf dat de omzet - of wel `vulling'- nog moet zoeken. Ik oordeel dus niet onverdeeld positief. Dit bedrijf moet overgenomen worden door een bedrijf dat koekjes wil bakken."

Nadere inlichtingen:

Ronald Zwijnenburg (vakgroepbestuurder)
026-4955322
Nancy Abelskamp (voorlichter)
030-6348242