Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Spoorwegen is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

29-05-2001

CNV Spoorwegen sluit "goede stations-cao"

De NS-medewerkers die vallen onder de cao Stations hebben maandag 28 mei in principe een nieuwe cao gekregen. Naast harmonisatie met de cao die geldt voor NS Reizigers, krijgen de stations-NSers een loonsverhoging van 3,65 procent per 1 april 2001 en nog eens 0,25 procent per 1 oktober dit jaar.

"Ik denk dat we een uitstekende cao hebben afgesloten", stelt vakgroepbestuurder Wyb Kusters namens CNV Spoorwegen. "We hebben bereikt dat de mensen die vallen onder deze cao qua lonen eerst op gelijke hoogte komen met hun NSR-collegas en vervolgens een redelijke loonsverhoging kunnen opstrijken dit jaar."
Afgesproken is dat de lonen van het stationspersoneel zijn opgetrokken naar het niveau van de NSR-lonen zoals die golden op 31 maart van dit jaar. Op basis van de dan ontstane loonschalen is vervolgens een loonsverhoging van 3,65 procent bedongen en nog eens een kwart procent per 1 oktober. Ook de decemberuitkering is verhoogd naar NSR-niveau. Een uitzondering is gemaakt voor de mensen die eerder dit jaar verhuisden van de NSR-cao naar de cao Stations, het ticket- en servicepersoneel. Die mensen, ruwweg zon 1.400 medewerkers, profiteren niet van dit cao-onderhandelingsresultaat. Voor die mensen was al afgesproken dat ze nog zullen profiteren van de onderhandelingen over een nieuwe cao NSR. De onderhandelingen daarover starten naar verwachting volgende maand. Het onderhandelingsresultaat van maandag wordt nog voorgelegd aan de leden van CNV Spoorwegen. "Maar daarvan verwacht ik, gezien het goede resultaat, weinig weerstand", aldus Wyb Kusters.

Houten, 29 mei 2001

Nadere inlichtingen:

Wyb Kusters (vakgroepbestuurder):
030-6348327
Wouter de Jong (persvoorlichter):
030 -6 348 243