Provincie Utrecht

Persbericht
991087200

GS besluiten tot aanleg fietspad tussen Loenen en Nieuwersluis

De provincie heeft op 29 mei 2001 het bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Montfoort bijna helemaal goedgekeurd. Goedkeuring is onthouden aan enkele bestemmingen voor woningen en niet-agrarische bedrijven. Het bestemmingsplan beslaat het gehele grondgebied van de gemeente met uitzondering van de kernen Linschoten en Montfoort en een bedrijventerrein aan de weg Willeskop. In het plangebied liggen landbouwgronden, natuurgebieden, het landgoed Huis te Linschoten, maar ook woningen en bedrijven. Het plan is een instrument voor het gemeentebestuur om de ruimtelijke kwaliteit van het landelijk gebied duurzaam in stand te houden en te ontwikkelen. Dit om het gebied ook voor de langere termijn bruikbaar te houden voor de voorziene hoofdfuncties, namelijk landbouw, recreatie, natuur en landschap. Niet bouwen in het buitengebied
Het gemeentebestuur van Montfoort wil het mogelijk maken in het plan, om een woning te bouwen op een aantal percelen waar nu geen bebouwing staat. Hierover zouden volgens het gemeentebestuur in het verleden toezeggingen zijn gedaan door de voormalige gemeente Linschoten. De provincie is het niet eens met deze bouwmogelijkheid. Haar kwaliteitsbeleid voor het buitengebied houdt in dat de bouw van woningen op nog onbebouwde percelen in het landelijk gebied moet worden voorkomen. Daarbij is de provincie van mening dat de afspraken met de voormalige gemeente Linschoten al zo oud zijn dat deze niet meer gelden en ingehaald zijn door de ruimtelijke actualiteit.
Bij de provincie zijn 27 bezwaren ingediend tegen het besluit van de gemeente. De bezwaren tegen de bouwmogelijkheid voor nieuwe woningen zijn gegrond verklaard. De andere bezwaren zijn voor het grootste deel ongegrond verklaard. Zo vindt de provincie, in tegenstelling tot enkele omwonenden, de bouw van masten voor mobiele telefonie op de timmerfabriek aan Willeskop wel aanvaardbaar.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u zich wenden tot Marja van Buuren, 030 - 258 3207 of per e-mail:
Marja.van.buuren@provincie-utrecht.nl .