Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 29-05-2001 Persberichten district Sittard (H.P. 14.30 uur) Dinsdag 29 mei 2001

Geleen, rijden onder invloed:
Een 17 jarige automobilist woonachtig te Sittard is dinsdagmorgen 29 mei 2001 door de politie aangehouden, verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval onder invloed van alcohol houdende drank. De inwoner van Sittard reed omstreeks 03.30 uur met zijn auto op de Rijksweg Noord in Geleen een boompje omver en kwam vervolgens tot stilstand tegen een lichtmast. De bestuurder stapte ongedeerd uit zijn auto en ging te voet verder. Echter getuigen hadden het ongeval zien plaatsvinden. Deze waarschuwden daarop de politie en gaven een goed signalement van de bestuurder. Op de Irisstraat werd de bestuurder van de auto door de bemanning van een politie-auto als passagier achter op een bromfiets aangetroffen. Hij voldeed aan het signalement en werd daarop aangehouden. Aan het politiebureau moest hij zijn medewerking verlenen aan een ademanalyse. Deze wees een kleine overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Gelet op de leeftijd van de verdachte bleek deze in de auto gereden te hebben terwijl hij de leeftijd van 18 jaar nog niet had bereikt en derhalve ook niet in het bezit kon zijn van een rijbewijs. Tegen de inwoner van Sittard is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Stein, 14 jarige bromfietser:
Een 14 jarige jongen woonachtig te Stein is maandagavond door de politie opgepakt nadat hij zonder helm op een bromfiets had gereden. Een politiepatrouille zag maandagavond omstreeks 21.15 uur een bromfiets over de Stadhouderslaan rijden waarvan de bestuurder geen helm droeg. Toen de bestuurder in de gaten kreeg dat de politie hem wilde gaan controleren gaf hij gas en probeerde ertussen uit te knijpen. Na een fikse achtervolging door Stein waarbij bijna een voetganger en een ruiter werden aangereden eindigde de achtervolging uiteindelijk in een achtertuin van een woning aan het Pastoor van Heldenplein, omdat de bestuurder de macht over het stuur verloor. De bromfietser werd meegenomen naar het politiebureau. Hij bleek slechts 14 jaar te zijn terwijl de bromfiets ook niet verzekerd was. Samen met het proces-verbaal wegens het niet dragen van de verplichte helm en de gepleegde verkeersovertredingen een stevig proces-verbaal. Tegen de jongen uit Stein werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor werd hij bij zijn ouders afgeleverd.

Geleen, fietsdieven aangehouden:
Twee mannen zijn dinsdagmorgen 29 mei 2001 op de Mauritslaan te Geleen aangehouden nadat een getuige de politie meldde dat het tweetal bezig was met het stelen van twee fietsen.
De getuige zag omstreeks 10.35 uur twee mannen die op de Mauritslaan, aan de achterzijde van het politiebureau, bezig waren met het stelen van twee fietsen. De diefstal meldde hij daarop meteen aan de politie die het tweetal kort daarna in hun kraag kon grijpen. Het tweetal liep van de Maurtitslaan weg terwijl een van de mannen het achterwiel van een fiets optilde terwijl de andere man al op een fiets wegreed. Het tweetal werd daarop ingesloten aan het politiebureau. Bij onderzoek bleek dat een van beide mannen ervan verdacht wordt een inbraak gepleegd te hebben in een garagebox waarbij tevens een personenauto werd opengebroken. Het aangehouden tweetal is een 35 jarige man woonachtig te Geleen en een 34 jarige inwoner van Leiden.