Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 29-05-2001 Persberichten district Maastricht (H.P. 14.35 uur)

Maastricht, snelheidscontrole:
Maandagavond 28 mei 2001 werd tussen 19.45 en 21.45 uur op de Rijksweg in Eijsden ter hoogte van Mariadorp een snelheidscontrole gehouden. Van de 379 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 69 bestuurders harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. Van deze overtreders werden er 19 staande gehouden. Deze bestuurders kregen het proces-verbaal meteen uitgereikt. De andere overtreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 115 km per uur.

Cadier en Keer, woninginbraak:
In de nacht van zondag op maandag heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Meussenhof in Cadier en Keer. Terwijl de bewoners lagen te slapen wist een inbreker door een gaatje in een kozijn te boren waardoor een raam geopend kon worden. De woning werd grotendeels doorzocht waarbij diverse goederen werden ontvreemd. Onder andere werden ontvreemd een onbekend bedrag aan geld, een schilderij, een fotocamera, een horloge, diverse cds, kenteken- rij- en keuringsbewijzen. In de Burgemeester van Laarstraat in Cadier en Keer werd een groot deel van de gestolen spullen teruggevonden. De gedupeerde heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Eijsden, bedrijfsinbraak:
In het voorbije weekeinde heeft een inbraak plaatsgevonden ten nadele van een automobielbedrijf gevestigd aan de Zoerbeemden in de gemeente Eijsden. De toegang tot het bedrijfterrein werd verkregen na het doorknippen van de omheining. Van negen op het terrein geparkeerde personenautos werd de tankdop geforceerd en werd er vermoedelijk benzine uit de autos geheveld. Uit een dashboard van een opengebroken auto werden alle klokken uitgebouwd. De benadeelde heeft van de in braak en de diefstallen aangifte gedaan.

Maastricht, winkeldief:
Een 55 jarige inwoner van Damwoude is maandagmiddag door de politie geverbaliseerd na het plegen van een winkeldiefstal. De man werd omstreeks 15.30 uur in een winkel van een grote kruidenier aan de Helmstraat te Maastricht door het winkelpersoneel betrapt bij het wegnemen van een fles port ter waarde van bijna fl. 18,-. Toen hij met de fles zonder af te rekenen de winkel wilde verlaten werd hij in zijn kraag gegrepen. De gewaarschuwde politie nam de dief mee naar het bureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. De winkeldief zal zich op korte termijn bij Justitie in het kader van snelrecht moeten verantwoorden. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld. Vrijwel meteen na zijn in vrijheidstelling pleegde hij rond de klok van 17.00 uur opnieuw een strafbaar feit. Hij bezocht een grootwinkelbedrijf aan de Grote Staat te Maastricht, maar mocht dit bedrijf helemaal niet binnenkomen omdat naar aanleiding van een begin deze maand gepleegde winkeldiefstal hij voor deze winkel een winkelverbod opgelegd had gekregen. Beveiligingspersoneel trof hem in de winkel aan en overhandigde hem weer aan de inmiddels gewaarschuwde politie. Opnieuw werd de inwoner van Damwoude ingesloten aan het politiebureau, waar ook weer proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt. In de loop van de avond werd hij in vrijheid gesteld.

Maastricht, snelheidscontrole:
Op dinsdagmorgen 29 mei 2001 heeft op de Rijksweg te Maastricht een snelheidscontrole plaatsgevonden. De radarauto controleerde tussen 08.00 en 09.30 uur de snelheid van 835 langsrijdende motorvoertuigen. 182 bestuurders bleken harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km per uur. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd.