Politiebericht Brabant-Noord: Uden 28-05-2001
Persbericht district De Leijgraaf

SPOOKRIJDER GESTOPT

Zondagavond reed een 78-jarige man uit St.-Oedenrode over de Rijksweg N265 ter hoogte van Zeeland op de verkeerde weghelft tegen de richting van het verkeer in. De man werd door twee voorbijgangers gedwongen te stoppen. De 78-jarige automobilist maakte een verwarde indruk en is later op de avond thuis afgezet. Zijn rijbewijs is ingenomen en de politie heeft een verzoek om herkeuring gedaan.

MAN ONDER INVLOED ACHTER STUUR

Op een parkeerplaats aan de Germenzeel in Uden reed zondagavond een 51-jarige man uit Uden tegen de personenauto van een evenoude plaatsgenoot. De veroorzaker bleek onder invloed te zijn van alcohol. Hij kreeg een rijverbod van negen uur en een dagvaardiging opgelegd.

KOFFIE VERKEERD

Nadat hij was gewaarschuwd door een alarmcentrale zag een cafetaria-eigenaar afgelopen nacht tot zijn verbazing dat er een man in zijn café zat, terwijl de ruimte al eerder in de nacht schoongemaakt en afgesloten was. De Udenaar had een kopje koffie uit een automaat gedronken en een koud blikje bier stond al in de aanslag. De man verklaarde later zich te hebben laten insluiten om vervolgens, wegens geldgebrek, gratis enkele consumpties te gebruiken. De man is aangehouden en ingesloten.

BROMMOBIEL GESTOLEN

Vanmorgen werd melding gedaan van diefstal van een brommobiel. Het voertuig werd vanaf een afgesloten terrein aan de Nistelrodeseweg in Uden gestolen tussen woensdagmiddag en vrijdagmorgen. De rode brommobiel, merk Aixam, met schuifdak is ruim f.23.000,-- waard. Van het terrein werd de vergrendeling verbroken.

KOFFIE WEG

Vanmorgen werd een inbraak ontdekt in een vrachtwagen die geparkeerd stond op de Huijgensweg in Veghel. Tijdens het afgelopen weekend is uit het voertuig een grote hoeveelheid koffie gestolen. Er worden zeshonderd pakken koffie vermist. Waarde niet bekend.